Nu har jag startat min fördeg. Den står i skåpet ovanför kylen och har det förhoppningsvis mysigt. Det syns lite aktivitet. Lite bubblor och luktar syrligt och gott! Jag gjorde fördegen kl 7 imorse. I eftermiddag tänkte jag göra degen. Sen får den stå i rumstemperatur till ikväll (så det blir bara några timmar) sen får den stå i kylen över natten. Imorgon bitti tar jag fram den och gör bullar/bröd av den som sen får stå på spisen medan ugnen blir varm.
Hur tycker ni experter att den planen låter?
Jag gjorde min surdegsgrund på rågsikt och har använt rågsikt till fördegen också men tänkte nog ha en blandning av vetemjöl special och rågsikt till degen i eftermiddag.
Hur tycker ni experter att den planen låter?
Jag gjorde min surdegsgrund på rågsikt och har använt rågsikt till fördegen också men tänkte nog ha en blandning av vetemjöl special och rågsikt till degen i eftermiddag.