flyingchange
Trådstartare
Som vi säkert alla har märkt är jästen tvärslut så här i coronatider. Därför tänkte jag ta tag i projektet surdegsbröd. Jag är dock lite rädd för surdegar sen surdegen "Herman" som var poppis i min ungdom och som påtvingades en från vänner och bekanta. Den skulle matas, förvaras, delas med nästa person osv. Nu undrar jag om ni har några bulletproof-surdegsbrödsrecept som alltid blir bra, inte innehåller några "specialingredienser", inte är svåra att baka ut, inte kräver att man delar med sig av degen till sina vänner (som man ändå inte bör träffa nu), och som går hyfsat snabbt att göra. Jag förstår att man måste låta surdegen jäsa till sig några dagar och det har jag inga problem med, däremot vill jag inte behöva komma ihåg sjuttioelva moment som ska göras olika dagar eller lägga lång tid på utbaket. När jag har tillgång till jäst gör jag oftast nattjästa bröd - minimalt med jobb och blir alltid bra. Så något liknande fast en surdegsvariant hade varit perfekt.
Någon?
Någon?