Du använder en gammal webbläsare. Den visar troligen inte denna och andra webbplatser på ett riktigt sätt. Du bör uppgradera eller använda en annan webbläsare.
Det har då jag aldrig gjort
man skär ur ordentligt och lägger en bommulstuss med exempelvis jodsprit i, sen får man vara med o kolla o verka allteftersom.
skär ut ordentligt - från vilket håll? Har verkat (och sprutat med kopparsulfat) för att avlasta hovväggen för att inte fläka ut ytterligare men då får ju sulan ta det mesta av bärytan vilket ju inte är helt bra heller? Vilket prioriterar man? Och vad är följderna av långvarig bärrandsröta? / Å
vilket håll??? man skär ur där det är röta...skulle hovväggen gå sönder så gör den det , jag skulle prioritera det iallafall...det som kan hända är ju att rötan letar sig uppåt och hela hoven blir infekterad...
Med en BRA hovslagare så fixar h*n det...jag har aldrig haft problem, min hovis skär ur så mycket han behöver....tills rötan är borta...nu har jag bara haft det på unghästar som aldrig haft skor...men ALLT ska skäras/gröpas bort.
Hovslagarskolan gipsade min kompis hästs hovar, men de var riktigt illa däran och fick opereras. På min pålla räckte det med att skära bort, på med thrush buster och hålla rent och luftigt.
Hur behandligen ska utföras ska en kunnig hovslagare kunna avgöra.
har rötan blivit så allvarlig att den gått uppåt och så att en stor del av hovväggen måste tas bort är ju gipset en stor hjälp för att "trycka" tillbaka kötthoven som annars kan flyta ut....
Ni borde nog lyssna alvarligt på Martha som har en så gammal och erfaren hovis!Hådens gamla kompis.
För övrigt är bärrandsröta synnerligen ovanligt,man säger ofta att det är det,fast det inte är så,(enligt säker källa).
O.k. enligt säker källa (som skor 150 hästar med ca. 8 veckors intervall) så finns 1 obs 1 med tendens till b.r.
Den källan låter hälsa ta en skiva till,verka hästen ofta så försvinner det.
O.k vi kan ju inte stå för alla hästar i hela landet,men vem säger det?
Men ofta tror man att det år b.r men om man verkar bort det mjöliga och svarta trådiga e.v.lägger dec. omslag ger det sig,i allmenhet.
Kanske kan bero på hovslagarna jag måste säga att det finns mycket klantar, dom vet inte hur man verkar en häst rätt...och dom enda jag fått på är unghästar på ettårsbete.....de flesta hovisar tror jag är lite fega med att verka ordentligt.
OK, uttryckte mig klantigt. Vad jag var intresserad av att veta var just hur rädd man ska vara om hovväggen, detta gäller en ponny med småå hovar och man vill ju inte hamna för långt in heller.
Det är inte så lätt att få tag på hovslagare öht där jag bor och vad gäller utbildade/duktiga är det ännu värre, har dock fått tag i en 14 mil bort som kommer på någon vecka. Eftersom jag gärna vill göra vad jag kan för att häva detta så fort som möjligt frågar jag här på forumet där jag har tillgång till många fler med kompetens än om jag sätter mig och ringer runt till alla veterinärer och "skopåslagare" i min närhet. Dessutom får jag mer på fötterna när hovslagaren nu kommer och kan lättare bedöma om han vet vad han pratar om (vilket jag hoppas, men jag har aldrig själv använt honom). Inom parentes sagt att den förra enl uppg utbildade hovslagaren jag provade sket i att raspa och verkade så att hoven hade kontakt med skon i tån och trakten. Hästen halkade av (!) bakskorna i spiltan (!) två veckor senare vilket aldrig någonsin hänt oavsett om jag eller annan "skopåslagare" skott. Jag betalar inte 600:- * 2-5 hästar för något som jag gör gratis själv (är det avsevärt bättre är det en helt annan sak). Därför är det väl extra svårt att få tag i någon när sådana här problem uppstår eftersom jag inte har någon ordinarie.
Här på forumet kan man snabbt få upplysningar om just den detalj man är intresserad av och har man som jag hästarna ensamma hemma på gården utan någon annan att diskutera med så är ni guld värda! Tack för svaren / Å
Kropp & Själ Jag slår ändå ett slag för promenader med ljudbok. Kanske kan du ha som regel att du bara får lyssna (alls eller på en specifik bok) om...
Hundträning Jag håller med @Tonto. Boka ett tid för en ordentlig genomgång. Vid vaccinering går det bara att märka det mest uppenbara, om hunden har...
Cookies används för olika funktioner, trafikanalys, innehållsanpassning och annonser. Information om din användning av vår webbplats vidarebefordras till de sociala medier, annons- och analysföretag som vi samarbetar med. De kan kombinera informationen med annan information du tillhandahållit eller de har samlat in när du har använt deras tjänster. Våra regler och sekretesspolicy gäller. Genom att fortsätta använda denna sida godkänner du detta.