Mirabell
Trådstartare
Sv: Baka liten kaka
kl
Citroncupcakes
12 cupcakes
* 120 g mjöl
* 150 g socker
* 1 1/2 tsk bakpulver
* Rivet skal från 1 citron
* 40 g osaltat smör, rumstempererat
* 1 1/4 dl mjölk
* 1 ägg
Citronglasyr:
* 250 g florsocker
* 80 g osaltat smör, rumstempererat
* Rivet skal från 1 citron
* Några froppar gul hushållsfärg, om du vill färga glasyren
* 1/4 dl mjölk
Värm ugnen till 175 grader
Lägg alla torra ingredienser, citronskal & smör i en bunke. Vispa på en låg hastighet till en grynig konsistens. Tillsätt mjölken, lite i taget & vispa till en jämn smet. Tillsätt ägget & vispa yttligare några minuten utan att överarbeta degen. Skeda upp smeten i pappersformar till 2/3. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Testa med en provsticka. Låt bakverken svalna något i plåten innan du tar ut formarna och ställ dem på ett galler för att kallna.
Till citronglasyren: Rör samman florsocker, smör, citronskal & eventuellt hushållsfärg med en elvisp på medellåg hastighet. Häll långsamt i mjölken & vispa på hög hastighet ca. 5 minuter tills glasyren blir lätt & fluffig. Bre eller spritsa på bakverken.
kl
Citroncupcakes
12 cupcakes
* 120 g mjöl
* 150 g socker
* 1 1/2 tsk bakpulver
* Rivet skal från 1 citron
* 40 g osaltat smör, rumstempererat
* 1 1/4 dl mjölk
* 1 ägg
Citronglasyr:
* 250 g florsocker
* 80 g osaltat smör, rumstempererat
* Rivet skal från 1 citron
* Några froppar gul hushållsfärg, om du vill färga glasyren
* 1/4 dl mjölk
Värm ugnen till 175 grader
Lägg alla torra ingredienser, citronskal & smör i en bunke. Vispa på en låg hastighet till en grynig konsistens. Tillsätt mjölken, lite i taget & vispa till en jämn smet. Tillsätt ägget & vispa yttligare några minuten utan att överarbeta degen. Skeda upp smeten i pappersformar till 2/3. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Testa med en provsticka. Låt bakverken svalna något i plåten innan du tar ut formarna och ställ dem på ett galler för att kallna.
Till citronglasyren: Rör samman florsocker, smör, citronskal & eventuellt hushållsfärg med en elvisp på medellåg hastighet. Häll långsamt i mjölken & vispa på hög hastighet ca. 5 minuter tills glasyren blir lätt & fluffig. Bre eller spritsa på bakverken.