Sv: Baka liten kaka
När jag ändå sitter här vill jag passa på att tipsa om min nya favoritkaka, den är så god att jag nog kunnat sätta i mig hela plåten själv! Serverade dessa hallonrutor på min 20årsfest och alla var lyriska. Fast nästa gång ska jag blanda ner chokladen i smeten, den blev så torr ovanpå. Och ev ta en extra matsked kardemumma, då tror jag den blir perfekt
Hallonrutor med vit choklad och kardemumma
200 grader ugn
200 gram smör
4 stora ägg
4 dl strösocker
7 dl vetemjöl (480 gram)
1 tsk bakpulver
1 msk finstött kardemumma
2 dl mjölk
225 gram frysta tinade hallon
100 gram vit choklad
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Rör ner det smälta smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver, och stött kardemumma och rör ner i smeten. Tillsätt mjölk och rör til en jämn smet. Bred ut smeten i en 30x40 cm långpanna klädd med bakplåtspapper. Strö över hallonen och tryck ner dem lite lätt. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 20 minuter tills kakan börjar få färg. Hacka chokladen och strö den över kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Skär rutor, den är godast färsk och rumstempererad.
När jag ändå sitter här vill jag passa på att tipsa om min nya favoritkaka, den är så god att jag nog kunnat sätta i mig hela plåten själv! Serverade dessa hallonrutor på min 20årsfest och alla var lyriska. Fast nästa gång ska jag blanda ner chokladen i smeten, den blev så torr ovanpå. Och ev ta en extra matsked kardemumma, då tror jag den blir perfekt
Hallonrutor med vit choklad och kardemumma
200 grader ugn
200 gram smör
4 stora ägg
4 dl strösocker
7 dl vetemjöl (480 gram)
1 tsk bakpulver
1 msk finstött kardemumma
2 dl mjölk
225 gram frysta tinade hallon
100 gram vit choklad
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Rör ner det smälta smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver, och stött kardemumma och rör ner i smeten. Tillsätt mjölk och rör til en jämn smet. Bred ut smeten i en 30x40 cm långpanna klädd med bakplåtspapper. Strö över hallonen och tryck ner dem lite lätt. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 20 minuter tills kakan börjar få färg. Hacka chokladen och strö den över kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Skär rutor, den är godast färsk och rumstempererad.