Sv: Baka liten kaka
*KL*
ska göra det där recepthäftet klart som jag pratat om. Datorn som jag börjat på är lite halvpaj, så jag har fullt upp med att hinna föra över allt till den nya innan den gamla ger upp helt.
För 12 dagar sedan fick jag en bit Herman. För er som inte vet så är det ett kedjebrev i kakform. Man får en bit deg man sköter om enligt instruktioner i 10 dagar, han växer och blir mer och mer deg, dag 10 delar man honom i 5 delar och ger bort 4, en del gör man själv kaka utav.
http://www.nimstad.se/herman/
Fast jag gjorde kaka utav 4 delar Herman. 2 delar gjorde jag standardHermankaka. Idag gjorde jag morotskaka utav 2 delar, 2 delar Herman ryms PRECIS i en långpanna, gränsfall att det jäser över.
Herman morotskaka
2,5 dl socker
3 ägg
1½ dl matolja
3 dl finrivna morötter
3½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g gorvhackade nötter
2 tsk kanel
½ tsk riven muskotnöt
Glasyr:
100 g avsvalnat smält smör
200 g Philadelfiaost
1½ dl florsocker
1 tsk vanlijsocker
Skal och saft av en ½ citron
Vispa ägg och socker. Tillsätt sedan matoljan droppvis medan du vispar.Rör i finrivna morötter och 1½ dl Herman. Blanda resten av de torra ingredienserna i en skål vid sidan och rör sedan ihop allt. Häll i smord bröad form (24cm). Grädda nederst i ugnen i 175 grader ca 50 min. Känn så kakan inte är kladdig i mitten. När kakan kallnat brer du på glasyren ovanpå och runt om. Ställ gärna kakan i kylen 1 timme innan du serverar den.
Fast jag gjorde ju då dubbel sats till långpannan. Den blev helt fantastisk! Bästa morotskakan som jag lyckats med iallafall.
Och standardHermankakan tog jag med till jobbet igår. Den gjorde succé!
Jag kommer starta en ny Herman snart igen om jag inte lyckas få tag i en ny del utav någon...