Sv: Baka liten kaka
Hallongrottor, lätt & gott =)
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör (eller margarin)
FYLLNING
1 dl fast hallonsylt
Gör så här
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det.
Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare.
Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
Forma degen till valnötsstora bollar. Sätt ugnen på 200°C.
Lägg i muffinsformar på plåtar.
Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.
Eller världens bästa morotskaka!
Ingredienser
3 ekologiska ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rivna morötter
1. Sätt ugnen på 150 grader (175 vanlig ugn)
2. Vispa ägg & socker vitt & pösigt
3. Blanda alla torra ingredienser & vänd ner i dem i äggsmeten
4. Tillsätt solrosoljan & morötter
5. Fyll smeten i en smord & bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter
6. Grädda i mitten av ugnen i ca. 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig
7. Låt kakan svalna
Cream cheese lime frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
1. Vispa alla ingredienser krämigt
2. Bred frostingen över kakan