Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Hur gick det, blev du nöjd?Har precis stoppat in bröden i ugnen med varmluft i stället för på vanligt sätt. Får se om det blir bra.
Jag tycker att bröden fick en frasigare skorpa och att de kändes lite degiga inuti när jag tog ut dem. Tvärtom mot vad det skulle bli enligt länken ovan.Hur gick det, blev du nöjd?
Jag blev kär i varmluftsugnen i mitt förra hus på tidigt 2000-tal och tycker att det är en fantastisk funktion!
Framför allt att det går att köra flera plåtar samtidigt om du t.ex. bakar småkakor, men även limpor i flera formar eller plåtar med småfrallor och liknande. Som @Cinzia skriver bör temperaturen vara 20 - 25 grader lägre än i en vanlig.
Kom ihåg att biskvibottnar och liknande bakverk bör gräddas utan varmluftsfunktion, de ska ju vara lite sega.
Det bästa oavsett ugn tycker jag är att tempa brödet så får man ut det precis så som man vill ha det. Har blivit en mycket ”bättre” bagare sen den rutinen kom på plats ..Jag tycker att bröden fick en frasigare skorpa och att de kändes lite degiga inuti när jag tog ut dem. Tvärtom mot vad det skulle bli enligt länken ovan.
Jag hann dock inte vänta på att bröden skulle svalna på galler utan satte in dem i påse medan de fortfarande var varma och ställe ut dem på verandan. Nu är brödet mjukt rakt igenom.