Baka matbröd - enklare än du tror!

  • Mat
  • Trådstartare Trådstartare CaisaCax
  • Startdatum Startdatum
  • Svar Svar 447
  • Visningar Visningar 19 330
IMG_1733.webp
 
Nu har jag bakat de enkla rostbröden enligt recept här. Eller förlåt. Jag hade i linfrö eftersom jag inte hade något annat och tänkte frö som frö. :o Det återstår att se om det är så dock, har ännu inte smakat!

Köpte linfrö till ett bröd enligt recept/instruktioner från denna tråden men har glömt vilket det var så tänkte jag kunde testa dem nu :D
De blev inte så fina, men jag hoppas att de blir goda ändå. Har två olika sorters brödform. En urgammal i teflon där teflonen inte fungerar så bra längre och en helt ny som användes första gången i dag, den är i ...aluminium tror jag, ljus. Hade bakplåtspapper i båda. Brödet i den ljusa formen är ljust på sidorna. Intressant skillnad faktiskt. Ska kanske försöka få tag i två nya formar i teflon istället, men den nya här kostade 49 kr på ICA, vill inte ge hur mycket som helst så har dragit mig för det. Men det har kanske betydelse för hur bra bröden blir?
Namnlös.webp
 
Jag ser att det är rabatt på pizzadeg i affären i morgon och tänkte att jag kan ju göra ett gäng pizzabullar så att jag blir av med lite köttbullar, grönsaker och ost också från kyl och frys. Blir lagom mellanmål åt mig att bara ta fram och värma.

Min fundering är om sådan färdig pizzadeg kan användas till vanliga frallor också? Kanelbullar har jag fått ett tips om, men ännu inte testat.
 
Nu har jag bakat de enkla rostbröden enligt recept här. Eller förlåt. Jag hade i linfrö eftersom jag inte hade något annat och tänkte frö som frö. :o Det återstår att se om det är så dock, har ännu inte smakat!

Köpte linfrö till ett bröd enligt recept/instruktioner från denna tråden men har glömt vilket det var så tänkte jag kunde testa dem nu :D
De blev inte så fina, men jag hoppas att de blir goda ändå. Har två olika sorters brödform. En urgammal i teflon där teflonen inte fungerar så bra längre och en helt ny som användes första gången i dag, den är i ...aluminium tror jag, ljus. Hade bakplåtspapper i båda. Brödet i den ljusa formen är ljust på sidorna. Intressant skillnad faktiskt. Ska kanske försöka få tag i två nya formar i teflon istället, men den nya här kostade 49 kr på ICA, vill inte ge hur mycket som helst så har dragit mig för det. Men det har kanske betydelse för hur bra bröden blir?
Visa bifogad fil 163864
Men heja! De ser ju fina ut. Brödformar kostar ca 50 kr, men det kan ju vara värt att kolla på second hand. Bra att ha två likadana i alla fall. Helt rätt tänkt att frön är frön. Hoppas att limporna var goda!
 
Jag ser att det är rabatt på pizzadeg i affären i morgon och tänkte att jag kan ju göra ett gäng pizzabullar så att jag blir av med lite köttbullar, grönsaker och ost också från kyl och frys. Blir lagom mellanmål åt mig att bara ta fram och värma.

Min fundering är om sådan färdig pizzadeg kan användas till vanliga frallor också? Kanelbullar har jag fått ett tips om, men ännu inte testat.
Tveksamt om det blir bra. Sätt en egen deg på vatten, olja, salt, jäst och mjöl istället. Om du vill ha mjukare frallor så tar du hälften vatten hälften mjölk. När degen har jäst kan du tippa upp den på bakbordet och bara hacka upp i lagom stora bitar och lägga på plåtar. Blir lite olika former men det gör inget. Bröden blir fluffigare om man inte knådar eller formar.
 
Tveksamt om det blir bra. Sätt en egen deg på vatten, olja, salt, jäst och mjöl istället. Om du vill ha mjukare frallor så tar du hälften vatten hälften mjölk. När degen har jäst kan du tippa upp den på bakbordet och bara hacka upp i lagom stora bitar och lägga på plåtar. Blir lite olika former men det gör inget. Bröden blir fluffigare om man inte knådar eller formar.
Då låter jag bli att köpa någon extradeg, då blir det bara pizzabullar av det :) Tack! :)
 
Men heja! De ser ju fina ut. Brödformar kostar ca 50 kr, men det kan ju vara värt att kolla på second hand. Bra att ha två likadana i alla fall. Helt rätt tänkt att frön är frön. Hoppas att limporna var goda!
Tack!
De smakade alldels förträffligt! Ett är delat och i frysen och det andra blir till att äta upp nu. Ska ha lite soppa till middag och ha macka med ost till tänkte jag.

Nja, har sett brödformat för ibland några hundralappar till och med, men ikea har ju för en 20 lapp till exempel men dit är jag ju aldrig. Jag ska hålla utkik.
 
Tack!
De smakade alldels förträffligt! Ett är delat och i frysen och det andra blir till att äta upp nu. Ska ha lite soppa till middag och ha macka med ost till tänkte jag.

Nja, har sett brödformat för ibland några hundralappar till och med, men ikea har ju för en 20 lapp till exempel men dit är jag ju aldrig. Jag ska hålla utkik.
Ica har för 50 kronor utan teflon. Biltema har också för 50 kronor utan teflon.
 
Ica har för 50 kronor utan teflon. Biltema har också för 50 kronor utan teflon.
Jag köpte ju min på ICA, utan teflon. Det är därför mitt ena bröd är ljusare än det andra. Gillar inte det riktigt, den andra gav mer skorpa, den har mycket sliten teflonbeläggning.
 
Ok. Sliten teflon är inte så bra har jag förstått. Själv går jag gärna bort från teflonet.
Om du läste mitt tidigare inlägg såg du att jag använde bakplåtspapper. Tänker för övrigt inte slänga en pryl som fungerar, och dessutom fungerar bättre än den andra sprillans nya formen jag köpte.
 
Nu har jag bakat de enkla rostbröden enligt recept här. Eller förlåt. Jag hade i linfrö eftersom jag inte hade något annat och tänkte frö som frö. :o Det återstår att se om det är så dock, har ännu inte smakat!

Köpte linfrö till ett bröd enligt recept/instruktioner från denna tråden men har glömt vilket det var så tänkte jag kunde testa dem nu :D
De blev inte så fina, men jag hoppas att de blir goda ändå. Har två olika sorters brödform. En urgammal i teflon där teflonen inte fungerar så bra längre och en helt ny som användes första gången i dag, den är i ...aluminium tror jag, ljus. Hade bakplåtspapper i båda. Brödet i den ljusa formen är ljust på sidorna. Intressant skillnad faktiskt. Ska kanske försöka få tag i två nya formar i teflon istället, men den nya här kostade 49 kr på ICA, vill inte ge hur mycket som helst så har dragit mig för det. Men det har kanske betydelse för hur bra bröden blir?
Visa bifogad fil 163864
Utseende är helt underordnat, så länge det är gott att äta brödet!
 
Utseende är helt underordnat, så länge det är gott att äta brödet!
Det är jättegott! Hoppas linfröna gör det nyttigt också för jag har råkat äta macka som alla mål i dag och blir nog till kvällsmat också :D Köpte leverpastej i affären och det är ju så gott på macka!
 
Det är jättegott! Hoppas linfröna gör det nyttigt också för jag har råkat äta macka som alla mål i dag och blir nog till kvällsmat också :D Köpte leverpastej i affären och det är ju så gott på macka!
Linfrö är bra för magen, men det ska vara hela och inte krossade. Man ska inte vara rädd för att testa saker. En dl av solrosfrön, pumpafrön, linfrön, hackade nötter, russin eller klippta torkade aprikoser kan sätta piff på vilket bröd som helst. Det bästa med att baka själv är ju att man kan få precis vad man vill. 👌
 
Linfrö är bra för magen, men det ska vara hela och inte krossade. Man ska inte vara rädd för att testa saker. En dl av solrosfrön, pumpafrön, linfrön, hackade nötter, russin eller klippta torkade aprikoser kan sätta piff på vilket bröd som helst. Det bästa med att baka själv är ju att man kan få precis vad man vill. 👌
Jag tror de är hela i alla fall. :) Vet inte hur många jag hade i, tänkte bara ta en liten skvätt så hällde i lite, men kan nog ha blivit just ca 1 dl av det ändå.Får köpa de andra fröna också och testa! Har inte testat att rosta brödet ännu, men tänker att det kan jag göra när det inte är lika färskt... :)

Får köpa de andra fröna också så jag har hemma! Russin, där sa du något! Jag köper alltid russin till advent för glöggens skull, har dock inte druckit glögg alls förra jul men bakade lussekatter, kan ju använda upp russinen i bröd. Skrev dessutom ut receptet på vörtbröd jag fick av dig!

Jag är gastric sleeve opererad och ska väl egentligen inte äta bröd så mycket utan kanske mer knäckebröd, vilket jag ju helt klart gör, men ibland tröttnar jag och så blir det bröd. Speciellt nu när jag inte hittat mitt favoritknäcke i de två närmaste affärerna, samt ett annat hamnade snett vid en tand och orsakade värk i ett bra tag, gör fortfarande ont runt tanden tyvärr. En helt legitim ursäkt för att äta macka :D
Ska försöka att baka mer eget bröd helt enkelt. Detta var lätt och bra, har ett grytbröd som är lätt också, samt havrefrallorna du lämnat recept på.

Sonen har redan bestämt vad jag ska få i födelsedagspresent, men får den tidigare, så i maj när min riktiga dag är + mors dag vill han köpa något och undrade vad så tipsade honom om en gryta jag kan ha i ugnen för brödbak, men som är oval, och något mindre än den 5 liters jag har, istället för rund. :) Blir lättare att skära så blir mindre ursäkter för att baka så att säga. Ser fram emot det!

Man blir så glad när man lyckas! :D
 

Liknande trådar

Hemmet Det här är det ultimata lussebullsreceptet. Säger nån nåt annat har de fel. Ingredienser * 50 g jäst för söta degar (1 paket) * 150 g... 2
Svar
27
· Visningar
3 657
Senast: Rugge
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp