Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Men heja! De ser ju fina ut. Brödformar kostar ca 50 kr, men det kan ju vara värt att kolla på second hand. Bra att ha två likadana i alla fall. Helt rätt tänkt att frön är frön. Hoppas att limporna var goda!Nu har jag bakat de enkla rostbröden enligt recept här. Eller förlåt. Jag hade i linfrö eftersom jag inte hade något annat och tänkte frö som frö.Det återstår att se om det är så dock, har ännu inte smakat!
Köpte linfrö till ett bröd enligt recept/instruktioner från denna tråden men har glömt vilket det var så tänkte jag kunde testa dem nu
De blev inte så fina, men jag hoppas att de blir goda ändå. Har två olika sorters brödform. En urgammal i teflon där teflonen inte fungerar så bra längre och en helt ny som användes första gången i dag, den är i ...aluminium tror jag, ljus. Hade bakplåtspapper i båda. Brödet i den ljusa formen är ljust på sidorna. Intressant skillnad faktiskt. Ska kanske försöka få tag i två nya formar i teflon istället, men den nya här kostade 49 kr på ICA, vill inte ge hur mycket som helst så har dragit mig för det. Men det har kanske betydelse för hur bra bröden blir?
Visa bifogad fil 163864
Tveksamt om det blir bra. Sätt en egen deg på vatten, olja, salt, jäst och mjöl istället. Om du vill ha mjukare frallor så tar du hälften vatten hälften mjölk. När degen har jäst kan du tippa upp den på bakbordet och bara hacka upp i lagom stora bitar och lägga på plåtar. Blir lite olika former men det gör inget. Bröden blir fluffigare om man inte knådar eller formar.Jag ser att det är rabatt på pizzadeg i affären i morgon och tänkte att jag kan ju göra ett gäng pizzabullar så att jag blir av med lite köttbullar, grönsaker och ost också från kyl och frys. Blir lagom mellanmål åt mig att bara ta fram och värma.
Min fundering är om sådan färdig pizzadeg kan användas till vanliga frallor också? Kanelbullar har jag fått ett tips om, men ännu inte testat.
Då låter jag bli att köpa någon extradeg, då blir det bara pizzabullar av detTveksamt om det blir bra. Sätt en egen deg på vatten, olja, salt, jäst och mjöl istället. Om du vill ha mjukare frallor så tar du hälften vatten hälften mjölk. När degen har jäst kan du tippa upp den på bakbordet och bara hacka upp i lagom stora bitar och lägga på plåtar. Blir lite olika former men det gör inget. Bröden blir fluffigare om man inte knådar eller formar.
Tack!Men heja! De ser ju fina ut. Brödformar kostar ca 50 kr, men det kan ju vara värt att kolla på second hand. Bra att ha två likadana i alla fall. Helt rätt tänkt att frön är frön. Hoppas att limporna var goda!
Ica har för 50 kronor utan teflon. Biltema har också för 50 kronor utan teflon.Tack!
De smakade alldels förträffligt! Ett är delat och i frysen och det andra blir till att äta upp nu. Ska ha lite soppa till middag och ha macka med ost till tänkte jag.
Nja, har sett brödformat för ibland några hundralappar till och med, men ikea har ju för en 20 lapp till exempel men dit är jag ju aldrig. Jag ska hålla utkik.
Jag köpte ju min på ICA, utan teflon. Det är därför mitt ena bröd är ljusare än det andra. Gillar inte det riktigt, den andra gav mer skorpa, den har mycket sliten teflonbeläggning.Ica har för 50 kronor utan teflon. Biltema har också för 50 kronor utan teflon.
Ok. Sliten teflon är inte så bra har jag förstått. Själv går jag gärna bort från teflonet.Jag köpte ju min på ICA, utan teflon. Det är därför mitt ena bröd är ljusare än det andra. Gillar inte det riktigt, den andra gav mer skorpa, den har mycket sliten teflonbeläggning.
Om du läste mitt tidigare inlägg såg du att jag använde bakplåtspapper. Tänker för övrigt inte slänga en pryl som fungerar, och dessutom fungerar bättre än den andra sprillans nya formen jag köpte.Ok. Sliten teflon är inte så bra har jag förstått. Själv går jag gärna bort från teflonet.
Utseende är helt underordnat, så länge det är gott att äta brödet!Nu har jag bakat de enkla rostbröden enligt recept här. Eller förlåt. Jag hade i linfrö eftersom jag inte hade något annat och tänkte frö som frö.Det återstår att se om det är så dock, har ännu inte smakat!
Köpte linfrö till ett bröd enligt recept/instruktioner från denna tråden men har glömt vilket det var så tänkte jag kunde testa dem nu
De blev inte så fina, men jag hoppas att de blir goda ändå. Har två olika sorters brödform. En urgammal i teflon där teflonen inte fungerar så bra längre och en helt ny som användes första gången i dag, den är i ...aluminium tror jag, ljus. Hade bakplåtspapper i båda. Brödet i den ljusa formen är ljust på sidorna. Intressant skillnad faktiskt. Ska kanske försöka få tag i två nya formar i teflon istället, men den nya här kostade 49 kr på ICA, vill inte ge hur mycket som helst så har dragit mig för det. Men det har kanske betydelse för hur bra bröden blir?
Visa bifogad fil 163864
Hade du något recept på det?Oklart vilket grytbröd i ordningen detta kan vara för veckan men bra blir det, varje gång! Så tacksamt att bara slänga ihop!
Visa bifogad fil 163613
Det är jättegott! Hoppas linfröna gör det nyttigt också för jag har råkat äta macka som alla mål i dag och blir nog till kvällsmat ocksåUtseende är helt underordnat, så länge det är gott att äta brödet!
Linfrö är bra för magen, men det ska vara hela och inte krossade. Man ska inte vara rädd för att testa saker. En dl av solrosfrön, pumpafrön, linfrön, hackade nötter, russin eller klippta torkade aprikoser kan sätta piff på vilket bröd som helst. Det bästa med att baka själv är ju att man kan få precis vad man vill.Det är jättegott! Hoppas linfröna gör det nyttigt också för jag har råkat äta macka som alla mål i dag och blir nog till kvällsmat ocksåKöpte leverpastej i affären och det är ju så gott på macka!
https://victoriasprovkok.se/2021/09/morotsfluffisar.htmlSitter någon på ett lätt recept på morotsbröd?![]()
Jag tror de är hela i alla fall.Linfrö är bra för magen, men det ska vara hela och inte krossade. Man ska inte vara rädd för att testa saker. En dl av solrosfrön, pumpafrön, linfrön, hackade nötter, russin eller klippta torkade aprikoser kan sätta piff på vilket bröd som helst. Det bästa med att baka själv är ju att man kan få precis vad man vill.![]()
Absolut! https://brinkenbakar.se/knadfritt-grytbrod/ Brukar förresten aldrig vika det innan det ska ner i grytan. Det blir bra ändå!Hade du något recept på det?![]()