Du får forska lite för att veta mera och få riktig info som visst stämmer beroende på hur produkten är gjord.. Varför skrev du till mig - jag höll bara med föregående inlägg på just det..Så resten stämmer inte heller att äta bättre mat KAN hjälpa mot det mesta..
Jag blir matt av att ingen verkar kolla ordentligt eller läsa ordenligt-Men tyvärr har jag rätt om e330 som är kemiskt bhandlad självklart inte vanlig citronsyra
LÄS ordentligt..Vissa människor KAN det hjälpa...
Problematiken ligger förmodligen inte i det naturliga producerade Citronsyran, utan den som görs på sockerlösning (ofta gjord på majs) då den är dyr att framställa naturligt.
Det tillsätts svampar av svartmögel (ja det som kan föröda hus) som äter sockret, och producerar då fram bland annat Citronsyra. Nästa steg i tillverkningen är ju såklart att bli av med svartmöglet då detta inte föredras att äta. För att göra detta så tillsätter man släckt kalk, vilket är ett väldigt basiskt ämne.
En största tillverkarna av detta är baserade i Kina,
Citronsyra kan ge såkallade atopiskt eksem, en kronisk inflammation i huden. Många brukar behandla det med olika krämer, typ kortison eller mjukgörande. Men flertalet vittnar om att de blivit symptomfria av att sluta äta denna tillsats på bara en 3 veckors period. De ska även inte ha samma problem med den naturliga citronsyran som kan återfinnas i olika frukter. Problematiken kan vara att det blir en ”Cocktail effekt” när Citornsyra kan återfinnas i så många livsmedel, att det konsumeras för stora mängder av den och därav så får man olika symptom. Inte så ofta man sitter och klämmer 10 citroner under en dag, men om ämnet likvärdigt 10 citroner kan återfinnas i samtliga av dina livsmedel så förstår jag absolut att man kan få symptom. Det finns dock inga forskningar som styrker att Citronsyra har de bieffekterna som många upplever. Men är du en av dem så rekommenderar jag att byta ut e330 ur dina livsmedel under en tre veckors perioder och se om du känner någon skillnad!