Nästa skördebekymmer är jordärtskockorna.
Jag har ingen större erfarenhet av sådana men fick ett par plantor av en granne förra sommaren och de har vuxit och förökat sig.
Tog upp lite och kokade efter att ha läst på. De kan ätas som de är till kött eller med lite smör sägs det. Fast smaken är lite ...speciell? De var inte direkt någon delikatess bara som de var. Plus att de kokade sönder inuti och hade ett krispigt skikt kvar ytterst. Kronärtskocka gillar jag, men det här är annorlunda.
Var gör de sig bäst? I vilka sammanhang kan man använda dem? Det finns tydligen två varianter. De som blommar, och så de jag har - som inte blommar.
planen är att låta dem stå kvar där de står (de är tydligen omöjliga att utrota...) och skörda när jag behöver/vill. Men vad ska jag ha dem till. Erfarenheter tack!
Jag har ingen större erfarenhet av sådana men fick ett par plantor av en granne förra sommaren och de har vuxit och förökat sig.
Tog upp lite och kokade efter att ha läst på. De kan ätas som de är till kött eller med lite smör sägs det. Fast smaken är lite ...speciell? De var inte direkt någon delikatess bara som de var. Plus att de kokade sönder inuti och hade ett krispigt skikt kvar ytterst. Kronärtskocka gillar jag, men det här är annorlunda.
Var gör de sig bäst? I vilka sammanhang kan man använda dem? Det finns tydligen två varianter. De som blommar, och så de jag har - som inte blommar.
planen är att låta dem stå kvar där de står (de är tydligen omöjliga att utrota...) och skörda när jag behöver/vill. Men vad ska jag ha dem till. Erfarenheter tack!