Vintråden. Tråden för oss som gillar vin

  • Mat
  • Trådstartare Trådstartare Raderad medlem 68338
  • Startdatum Startdatum
@Malin_L
Här har jag filtrerat fram till dig utefter vad systembolaget föreslår som passar till just en sådan gryta, fyllde i pros 99-200 kr. De föreslår också en kryddigare Pinot Noir eller liknande druva.

https://www.systembolaget.se/sortiment/vin/?matratt=72&pris-till=200&pris-fran=99

Black Stallions Pinot Noir från Kalifornien som en användare postade här ovanför precis är just lite mer kryddig och något som jag absolut skulle kunna ha i och dricka till en sådan gryta.
 
Helst inte med än 150kr, men lite wiggle room finns alltid.

Ch Seguin är alltid pålitlig och lite av ett husvin här och hos @tornblomma. Ch Saint-Sernin från Sud-Ouest är en budget-bubblare för 89kr och riktigt god.

Les Hauts de Granget från Bordeaux är extremt mycket vin för pengarna (189kr) och en favorit jag alltid har hemma. Kan svaja lite med årgångarna men 2016 är mycket bra (drack den för någon månad sedan) och räknas till ett av de stora åren i Bordeaux.

En annan klassiker är https://www.systembolaget.se/produkt/vin/ctes-du-rhne-201101/ Den kan också svaja på årgångarna och jag har inte druckit den senaste men den har varit bra de senaste åren.
 
@Malin_L Även detta kan jag tänka mig passar, har enbart druckit det som det är men det är åt det kryddigare hållet och ska passa enligt systembolaget. Finns i det fasta sortimentet. Rolig anekdot är att det på originaletiketten är en blodig kniv som slaktaren håller i, men det har censurerats för den svenska marknaden pga systembolagets policy :p

12413612_800.png
 
Ch Seguin är alltid pålitlig och lite av ett husvin här och hos @tornblomma. Ch Saint-Sernin från Sud-Ouest är en budget-bubblare för 89kr och riktigt god.

Les Hauts de Granget från Bordeaux är extremt mycket vin för pengarna (189kr) och en favorit jag alltid har hemma. Kan svaja lite med årgångarna men 2016 är mycket bra (drack den för någon månad sedan) och räknas till ett av de stora åren i Bordeaux.

En annan klassiker är https://www.systembolaget.se/produkt/vin/ctes-du-rhne-201101/ Den kan också svaja på årgångarna och jag har inte druckit den senaste men den har varit bra de senaste åren.
Jag behöver dricka vin med dig och @tornblomma så att ni kan lära mig tycka om er typ av vin :p
 
Note to self. Fråga aldrig efter israeliska viner på Södermalm 😶‍🌫️😶‍🌫️ Stel stämning!

Här har det varit mkt libanesiskt i glasen på sista tiden. Grannen bjöd på anka och då blev det Musar.

384097F5-B1B4-4F97-A30A-61FFFEB043DA.webp


Sen råkade jag på ett magsår och har därför varit utan vin typ tio dagar nu. Kaos 😂 men tänker återgå till normalt liv lagom till nyårsmiddagen är planen.
Jag har fått uppdrag att ordna ett ekigt och smörigt chardonnay så det blev Yarden pga säkert kort. Däremot undrar jag vad jag borde köra på till huvudrätten som är en svamppaté med rödvinssky och hasselbackspotatis. Några tips? Gärna ngt ”nytt”. @athena_arabians ?
 
Note to self. Fråga aldrig efter israeliska viner på Södermalm 😶‍🌫️😶‍🌫️ Stel stämning!

Här har det varit mkt libanesiskt i glasen på sista tiden. Grannen bjöd på anka och då blev det Musar.

Visa bifogad fil 109312

Sen råkade jag på ett magsår och har därför varit utan vin typ tio dagar nu. Kaos 😂 men tänker återgå till normalt liv lagom till nyårsmiddagen är planen.
Jag har fått uppdrag att ordna ett ekigt och smörigt chardonnay så det blev Yarden pga säkert kort. Däremot undrar jag vad jag borde köra på till huvudrätten som är en svamppaté med rödvinssky och hasselbackspotatis. Några tips? Gärna ngt ”nytt”. @athena_arabians ?

Där fungerar ju kraftigare rödviner ypperligt (jag utgår ifrån att det är fett i patén och att svampen är tillagad). Nu är det ju inte "nytt" per se men Les Hauts de Granget om du inte druckit den på ett tag? Eller Chateau Belgrave? Båda finns ju med lite äldre årgångar på Systembolaget även om den sistnämnda definitivt vinner på lagring ett tag till.

Sedan hade jag personligen tyckt det varit roligt med en passning från sidlinjen och testat madeira till... men haft något rött redo ifall det blev mindre lyckat.
 
Där fungerar ju kraftigare rödviner ypperligt (jag utgår ifrån att det är fett i patén och att svampen är tillagad). Nu är det ju inte "nytt" per se men Les Hauts de Granget om du inte druckit den på ett tag? Eller Chateau Belgrave? Båda finns ju med lite äldre årgångar på Systembolaget även om den sistnämnda definitivt vinner på lagring ett tag till.

Sedan hade jag personligen tyckt det varit roligt med en passning från sidlinjen och testat madeira till... men haft något rött redo ifall det blev mindre lyckat.

Har också funderat i madeira-banor!
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp