Favoritfisksoppa
1 purjolök
1 zucchini
1 röd eller gul paprika (eller båda!)
½ fänkål
Röd chilifrukt eller sambal oelek
en skvätt vitt vin eller torr sherry
1 burk körsbärstomater (Kung Markattas ä godast!)
Fiskbuljong (2 tärningar eller fond)
Vatten, kanske 1 liter, 1,5 max.
2,5 dl matlagningsgrädde
1 paket saffran
Rejält med timjan
Valfri fisk (torsk, lax)
Räkor (eller kräftstjärtar i sådan plastburk funkar!)
Fräs grönsakerna med lite olja i en stor gryta, gärna gjutjärn. När de blivit glansiga, slå på vin. Häll därefter på resten av ingredienserna utom fisken och låt koka upp. Skala räkorna under tiden. Det är mest "mjuka" grönsaker så de behöver absolut inte koka länge (freestylar man med andra grönsaker får man anpassa till det). Smaka av. Blanda i torsk och lax i rejäla bitar. Toppa med räkor på slutet, servera med gott bröd och ost!
1 purjolök
1 zucchini
1 röd eller gul paprika (eller båda!)
½ fänkål
Röd chilifrukt eller sambal oelek
en skvätt vitt vin eller torr sherry
1 burk körsbärstomater (Kung Markattas ä godast!)
Fiskbuljong (2 tärningar eller fond)
Vatten, kanske 1 liter, 1,5 max.
2,5 dl matlagningsgrädde
1 paket saffran
Rejält med timjan
Valfri fisk (torsk, lax)
Räkor (eller kräftstjärtar i sådan plastburk funkar!)
Fräs grönsakerna med lite olja i en stor gryta, gärna gjutjärn. När de blivit glansiga, slå på vin. Häll därefter på resten av ingredienserna utom fisken och låt koka upp. Skala räkorna under tiden. Det är mest "mjuka" grönsaker så de behöver absolut inte koka länge (freestylar man med andra grönsaker får man anpassa till det). Smaka av. Blanda i torsk och lax i rejäla bitar. Toppa med räkor på slutet, servera med gott bröd och ost!