Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vi har faktiskt minskat matsvinnet genom att köra matkasse. Det enda jag handlar i princip är frukt och ibland mjölk. Men också genom att stoppa in kött och kyckling i frysen även när det levereras för man vet aldrig om det kör ihop sig någon dag, man blir bjuden på middag spontant eller bjuder hem nån spontant som inte äter kött osvVi veckohandlade som vanligt i söndags men på grund av hela familjens magsjuka så har det ju inte blivit mycket mat som lagats. Dessvärre, när jag väl lyckades öppna kylskåpet igår hade en ekologisk köttfärs och en mjölk blivit dåliga. Men jag lyckades steka upp pannkakor på den andra mjölken, baka bröd på yoghurt, göra grönkålschips av grönkål som började se trött ut samt skala och skiva upp morötter och lägga i vatten. Nu gjorde vi linsbolognese till middag och det räddade väl tyvärr bara en ynka lök.
Det dyker ju upp lite trådar här på Buke ibland om vad man kan laga på diverse matvaror som börjar närma sig sitt slut. Jag tänkte att vi kunde ha en gemensam tråd? Så kan vi hjälpas åt med tips på hur varor håller längre, recept på det som börjar gå ut och extra guldstjärna för recept som går att laga och sen frysa in!
Just nu har jag kvar ett vitkålshuvud och en påse rödbetor som skulle behöva bli någonting. Tips?
Håller med. Kanske skulle sagt att jag köper nya ägg tidigast närÄgg är gränsen när de är dåliga och det känns på lukten. Våra ägg har aldrig datum.
Vi använder vanlig röd mjölk och det är inte ovanligt att den håller nästan veckan efter bäst före och ändå kan den stå framme hela dagar.
Jag gör också så, mycket åker in i frysen om jag märker att jag inte kommer hinna äta det i tid. Senast idag hivade jag in en matlåda från i lördags så jag kan äta den senare i veckan.En stor maträddare här är att stoppa mycket rakt i frysen efter inhandling. Kött, bröd, jäst osv
Honungsstekt vitkål eller dela itu, ha lite olja på o salt o peppar o köra i ugnen -till vad som helst.Vi veckohandlade som vanligt i söndags men på grund av hela familjens magsjuka så har det ju inte blivit mycket mat som lagats. Dessvärre, när jag väl lyckades öppna kylskåpet igår hade en ekologisk köttfärs och en mjölk blivit dåliga. Men jag lyckades steka upp pannkakor på den andra mjölken, baka bröd på yoghurt, göra grönkålschips av grönkål som började se trött ut samt skala och skiva upp morötter och lägga i vatten. Nu gjorde vi linsbolognese till middag och det räddade väl tyvärr bara en ynka lök.
Det dyker ju upp lite trådar här på Buke ibland om vad man kan laga på diverse matvaror som börjar närma sig sitt slut. Jag tänkte att vi kunde ha en gemensam tråd? Så kan vi hjälpas åt med tips på hur varor håller längre, recept på det som börjar gå ut och extra guldstjärna för recept som går att laga och sen frysa in!
Just nu har jag kvar ett vitkålshuvud och en påse rödbetor som skulle behöva bli någonting. Tips?
Åh nu kom jag att tänka på japansk pannkaka. Onomikinågot, den har vitkål i sig.Ugnspannkaka sväljer en del ägg och mjölk.
Enda tips jag kommer på nu Brukar göra fläskpannkaka till sambon eller vanliga pannkakor när har ägg över av npn aledning.
Det kanske bara inte blev så pga magsjukan, men köttfärs slänger jag alltid direkt i frysen om jag inte har planer på att tillaga den samma dag som jag handlar. Tycker att det känns säkrast att förvara den där....Vi veckohandlade som vanligt i söndags men på grund av hela familjens magsjuka så har det ju inte blivit mycket mat som lagats. Dessvärre, när jag väl lyckades öppna kylskåpet igår hade en ekologisk köttfärs och en mjölk blivit dåliga. Men jag lyckades steka upp pannkakor på den andra mjölken, baka bröd på yoghurt, göra grönkålschips av grönkål som började se trött ut samt skala och skiva upp morötter och lägga i vatten. Nu gjorde vi linsbolognese till middag och det räddade väl tyvärr bara en ynka lök.
Det dyker ju upp lite trådar här på Buke ibland om vad man kan laga på diverse matvaror som börjar närma sig sitt slut. Jag tänkte att vi kunde ha en gemensam tråd? Så kan vi hjälpas åt med tips på hur varor håller längre, recept på det som börjar gå ut och extra guldstjärna för recept som går att laga och sen frysa in!
Just nu har jag kvar ett vitkålshuvud och en påse rödbetor som skulle behöva bli någonting. Tips?
Absolut det gör det. Köper alltid 40% och kanske tar lite mindre och spär med lite vatten.Öppnade en grädde idag, den gick ut för 8 dagar sedan. Hade skiktat sig lite men efter omskak gick det att hälla ur den. Ingen skillnad på smak! Rakt ner i en vegetarisk korvstroganoff. 40%, känns som att den kanske håller bättre än de där 36%.
Jag ocksåAlltså, varje gång jag ser den här tråden så läser jag "Buke mot marsvin"...
Jag med. undrade först varför man var mot marsvin..Alltså, varje gång jag ser den här tråden så läser jag "Buke mot marsvin"...
Alltså, varje gång jag ser den här tråden så läser jag "Buke mot marsvin"...
Jag också
Jag med. undrade först varför man var mot marsvin..