Fast den säsong de är goda är ju typ en vecka som max. Efter det är de bara mjöliga och urtråkiga.När vill du dom ska mogna? Transparante Blanche är en tidig sort som enligt mig är helt ljuvlig
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Fast den säsong de är goda är ju typ en vecka som max. Efter det är de bara mjöliga och urtråkiga.När vill du dom ska mogna? Transparante Blanche är en tidig sort som enligt mig är helt ljuvlig
Då hade jag kollat på sommar och höst äpplen, finns tre olika typer äpplen, sommar, höst och vinter. Vinter äpplen behövs lagras en tid för att bli godaJa, jag har absolut tänkt att de ska gå att äta direkt. Visste inte ens att det fanns sorter där det inte går.
Är inte tillräckligt intresserad för Kivik eller liknande. Vill i första hand ha ett fint träd som ger skugga. Äpplena är bara en bonus.
Exakt, dom lagras dåligt. Jag tycker dom är fruktansvärt goda iaf.Fast den säsong de är goda är ju typ en vecka som max. Efter det är de bara mjöliga och urtråkiga.
Jag tycker det är skillnad på att lagras dåligt och att ha en så kort säsong så att om man nyser så missar man den men vi lägger nog olika betydelse i ordet lagraExakt, dom lagras dåligt. Jag tycker dom är fruktansvärt goda iaf.
Jag tycker det är skillnad på att lagras dåligt och att ha en så kort säsong så att om man nyser så missar man den men vi lägger nog olika betydelse i ordet lagra
I övrigt håller jag med om att de är supergoda de där få dagarna de är lagom. För mig är de dock med av en hushållsfrukt iom att man måste förbruka typ 97% av dem för andar saker än att äta direkt.
Jag håller nog med @Mia_R om Gravensteiner. De är extremt goda mogna från trädet, jag åt mig många gånger till magknip när jag var barn, men de räknas som lagringsfrukt.Mycket att tänka på tydligen .
Jag vill nog ha äpplen som går att äta direkt, men bra om de går att lagra en kortare tid.
För om jag känner mig själv kommer jag troligen inte göra så mycket annat med dem och då kommer de bara slängas. Även om jag i teorin gillar tanken på äppelmos eller mormors äppelgele.
Mycket att tänka på tydligen .
Jag vill nog ha äpplen som går att äta direkt, men bra om de går att lagra en kortare tid.
För om jag känner mig själv kommer jag troligen inte göra så mycket annat med dem och då kommer de bara slängas. Även om jag i teorin gillar tanken på äppelmos eller mormors äppelgele.
Vi fick rådet att köpa två som pollinerade varandra. Det blev ett Alice och ett Aroma. Det senare är min absoluta favorit.
Min pappa fick ett äppelträd med mer än en sort på när han fyllde jämt för några år sedan. Det är är jättefint. De har de vid en vägg. Vet inte om det är någon speciell "klättersort". (När jag googlar hittar jag "spaljerat äppelträd" så jag antar att det är sett sådant).Oranie är ett mkt sött och aromatiskt sommaräpple. Inte mjöligt. Familjeträd tycker jag personligen att det inte är något att ha. Olika sorter blommar och mognar vid olika tidpunkter, och de kan också ha olika stark växtkraft som gör att trädet växer asymmetriskt. Har bara sett dåliga exempel på familjeträd, men det kanske finns fina också I odlingszon 1 har du massor av sorter att välja på, lite avis!
Oj. Det stämmer dåligt med de erfarenheter jag har i min omgivng.Enligt mig uselt. Tanken är god men sorterna kommer för långt ner så du kan inte skära bort lågt sittande grenar utan får stå ut med att ha dem på typ 70cm över gräsmattan. Ofta är också sorterna märkliga i kombination med väldigt olika växtsätt. Det träd jag känner till fruktsättningen på visade sig till råga på eländet inte ha ett enda av de sorter det marknadsfördes innehålla.
Vill du ha ett familjeträd, vilket i grunden är en god idé, så är det bättre att köpa ett träd och ympa in intressanta sorter på lämpliga ställen i kronan.
Absolut max. Det är nog det äpple jag känner till som har kortast användbarhet. Det är typ surt-surt-surt-gott-mjöligt-mjöligt-mjöligt. Lagrar man dem så blir de också genast mjöliga. Så man har goda äpplen ungefär tre dagar per år med den sorten.Fast den säsong de är goda är ju typ en vecka som max. Efter det är de bara mjöliga och urtråkiga.
Jag håller nog med @Mia_R om Gravensteiner. De är extremt goda mogna från trädet, jag åt mig många gånger till magknip när jag var barn, men de räknas som lagringsfrukt.