Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Var bor du? Tänker att det är ganska olika vilken sorts fisk man får tag på av bäst kvalitet i olika delar av landet. Bor du nära västerhavet säger jag torsk, och som insjö-/östersjöfisk skulle jag välja gös.
Sorry bara måste
Med tanke på alla svar i tråden om att torsk passar bäst till de tillbehören jag ska ha så får det nog bli torsk i foliepaket då! tack alla som bidragit med bra tips!
Hur länge steker du spetskålen och vilken temperatur? Torskrygg hade jag absolut satt en ugnstermometer i och kört till 55 grader. Knaperstekt bacon låter som det skulle kunna passa med kålen.
När jag testade det för ett tag sen hade jag 225 grader men då fick den färg väldigt snabbt så jag fick lägga över folie, sen körde jag 45 minuter i ugnen. Dock tänkte jag sänka temperaturen lite den här gången eftersom den nästan blev mörk efter en kvart så det beror nog lite på ugn. Tänker nog 175 grader den här gången och ca 45 minuter. Startade en tråd på bukefalos för tips om spetskål då jag inte hade gjort det förut men ätit på restaurang och det var vansinnigt gott. Då var rekommendationen minst 45 minuter för att få fram den nötiga smaken. Bacon går bort denna gången då vi har en i sällskapet som inte äter kött och vi bara blir tre personer eftersom en blivit sjuk så orkar jag inte hålla på att greja separat för mig och en till. Ska strö lite pinjenötter över kålen för att få fram lite knaprig konsistens.
Låter gott. Bakar du den i halvor då? Jag brukar klyfta vitkål ihop med andra rotsaker i ugnen men det där lät lite lyxigare
Torsk låter som ett bra val till de tillbehören! Blir (i princip) alltid gott Men om nu du, mot all förmodan, inte får fatt i färsk torsk vill jag slå ett slag för havskatt. Smakar mer och lite mer textur i köttet, men lika lättillagat.
Varit hos fiskhandlaren idag och köpt torsk så får spara det tipset till nästa gång!
Lägg gärna upp receptet på hela rätten här sen Jag har precis börjat äta fisk efter 20 år som vego, så jag behöver inspiration
Fina fisken, torsken är som bäst i månader med R i namnet så helt rätt i oktoberVarit hos fiskhandlaren idag och köpt torsk så får spara det tipset till nästa gång!