Ja och sedan genomgår de exakt samma process som icke KRAV eller hur
Det har jag aldrig sagt något om, men ditt påstående om 4-5 år är felaktigt eftersom det inte gäller alla kor som du ger sken av.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ja och sedan genomgår de exakt samma process som icke KRAV eller hur
Var det inte i ett danskt (?) TV-program precis nyligen som man avlivade (slog den i nacken med en cykelpump, enligt anvisning) en "gullig kanin" (sällskapskanin), flådde den och tillagade den inför kamerorna. Det blev ett förfärligt hallå, folk ringde och protesterade och vågorna gick skyhöga. Och tanken bakom inslaget var väl just denna - vi accepterar utan knot att djur som grisar, kalvar, lamm etc slaktas i hundratusental varje dag men upprörs till nästan hysteri när en gullig kanin går samma öde till mötes. Hur resonerar vi egentligen där? Och vad lär vi våra barn? Att det är helt ok att äta varmkorv och hamburgare men fruktansvärt okänsligt att döda och äta en kanin?Ja, det är nog du som lever i en lite annorlunda värld, det tillhör inte vanligheterna att 7-åringar i Sverige idag har egna slaktkaniner och är med och slaktar, flår och tar ur kaniner.
Den genomsnittliga åldern på kor som tas ut till slakt är i Sverige 5 år. Med andra ord finns det naturligtvis de kor som slås ut vid 2 års ålder och de som slås ut vid 10 års ålder. Det är ju det en genomsnittlig ålder beskriver.Det har jag aldrig sagt något om, men ditt påstående om 4-5 år är felaktigt eftersom det inte gäller alla kor som du ger sken av.
Att vara ärlig med var mat kommer ifrån är ju jättebra, men ännu bättre är rätt terminologi och att inte skambelägga barn för att de äter mer allround än sina föräldrar. Lik = död människokropp och så länge inte folk är kannibaler och festar loss på andra människor så finns där alltså inga likdelar på tallriken. Inte heller dör kalvar för att kor mjölkas.
Ungefär som att vi köttätare skulle tuta i våra barn att ät inte grönsaker för då dör kalvarna/lammen/fölen osv. Precis lika befängt att påstå sånt..
Hear, hear.Om jag ska ha fest och laga mat så lagar jag mat efter vad JAG vill äta.. visst är någon allergisk mot nötter och dör om man tuggar de så självklart utesluter jag nötter å denna fest.
Men då är man ju allergisk och har liksom inge val.. att va vegan är frivillig handling ett val man tagit och att kräva att andra rättar sig efter sin vilja är fel. Egoistiskt om inte
Så jag skulle ringa upp denna kompis och säga klart och tydligt följande.
Hej.. jag accepterar att ni har tagit ett val att inte äta mat från djurlivet, men de är erat val och de respekterar jag fullt ut.
MEN ni får också acceptera andras val här i livet att andra väljer att äta djur.. jag har valt att äta djur och kommer så fortsätta med detta.
Ni är hjärtligt välkommna till min fest men jag kommer laga den mat jag vill och det kommer innehålla kött, ni kan utan problem ta med egen mat så får ni äta de ni vill.
Och passar det inte er så behöver ni inte komma till festen faktiskt.
Lika väl är de ju om ni bjuder på fest och mat så får ju andra acceptera att det blir kaninmat på festen och gillar man de inte så ger man fan i att komma=)
Var det inte i ett danskt (?) TV-program precis nyligen som man avlivade (slog den i nacken med en cykelpump, enligt anvisning) en "gullig kanin" (sällskapskanin), flådde den och tillagade den inför kamerorna. Det blev ett förfärligt hallå, folk ringde och protesterade och vågorna gick skyhöga. Och tanken bakom inslaget var väl just denna - vi accepterar utan knot att djur som grisar, kalvar, lamm etc slaktas i hundratusental varje dag men upprörs till nästan hysteri när en gullig kanin går samma öde till mötes. Hur resonerar vi egentligen där? Och vad lär vi våra barn? Att det är helt ok att äta varmkorv och hamburgare men fruktansvärt okänsligt att döda och äta en kanin?
Är alla veganer lika kravstora och besvärliga?
Att vara ärlig med var mat kommer ifrån är ju jättebra, men ännu bättre är rätt terminologi och att inte skambelägga barn för att de äter mer allround än sina föräldrar. Lik = död människokropp och så länge inte folk är kannibaler och festar loss på andra människor så finns där alltså inga likdelar på tallriken. Inte heller dör kalvar för att kor mjölkas.
Kanske beror lite på var man bor och vilken typ av kretsar man umgås i?Jag såg någon rubrik om det där men satte mig inte in i vad det gällde. Det är väl bra att vi lär barn och oss själva att det är levande djur som vi dödar och äter. Min kommentar till tanten gällde bara att det vanliga inte är att barn i Sverige idag visar intresse för och hjälper till att slakta och ta ut djur. Tanten verkade vara av en annan uppfattning.
Wow No Cow:s goda creme fraiche-alternativ
Är man bondunge tror jag också man har upplevt en del slakt och inte ser något konstigt i det.
Och om då någon kallar köttet på tallriken för lik så öppnar det upp för en diskussion om skillnaden mellan döda djur och döda människor, varför vi äter vissa saker och inte andra, osv.
Att diskutera från en annan synvinkel än "det här är supernaturligt, finns inget annat sätt att se på saken här inte, slappna av helt och hållet i den här totalt ickeifrågasatta normen" betyder inte nödvändigtvis att skuldbelägga. En del otrevliga typer sysslar med sådant, men långt ifrån alla. Precis som att en del köttätare slår ifrån sig kraftfullt alla försök att problematisera köttkonsumtion.
(Och för vad det nu är värt så är båda ungarna här köttätare och jag har inte försökt få dem att vare sig skämmas eller skrämmas för maten.)
Självklat kan man. Det är ju det som är bra när man kan bygga sina åsikter på egna upplevelser istället för på andrasMan kan definitivt se något konstigt i det, trots mycket erfarenhet. Jag är som sagt "bondunge" och har definitivt inte en avslappnad, accepterande hållning till köttproduktion.
Fast det är en diskussion som kanske inte är helt lämplig på en middag, dvs när någon har bjudit in till fest. Det är något man kan ta i hemmets vrå, av artighet gentemot värden och de andra gästerna.
Självklat kan man. Det är ju det som är bra när man kan bygga sina åsikter på egna upplevelser istället för på andras
Min poäng var iaf att i vissa kretsar, kanske den som @tanten vistas i så är det ganska normalt att man har upplevt slakt och kanske tom vlll hjälpa till.
Var hittar man den, har inte sett den i mina vanliga affärer?
Nej tyvärr så är det nog så att i de flesta barnens världar så är kollen på djur och allt runt omkring djur och natur rätt usel. Ser det bara bland min sons vänner. När de kommer till oss för att sova över mm...vilka kläder de har med sig. Inget att ens vistas utomhus i. 10-åriga killar och vi bor på landet. Finns så otroligt mycket att göra på utsidan dörren men föräldrarna verkar tro att ungarna ska spela tv-spel i ett dygn eller två. Och allt de vågar äta är typ korv och makaronerVisst är det så, men jag tror att min/din/@tantens erfarenheter inte är särskilt representativa för genomsnittsbarnet idag. De flesta växer inte upp så, och utanför landsbygden är risken stor att de inte ens känner någon som har sådana erfarenheter.
Jag har förstått att det finns en del veganer på Buke och behöver hjälp att handtera veganer i ett familjesällskap.
En person i min omdelbara närhet har (influerad av sin nya flickvän) konverterat till vegan och som många konvertiter blivit "mer katolsk än påven".
Jag blev uppringd härom dagen av personen ifråga och han mer eller mindre krävde att jag inte skulle servera kött/fisk/skaldjur i någon form till övriga gäster eftersom han och flickvännen tycker det är så tragiskt att bevittna "kanibalism", han använde faktiskt det ordet. Innan han la på hade han "kravlista" på vad jag kunde servera och hur det skulle tillagas.
Min första reaktion var att ni behöver inte komma om alla andra skall dansa efter er pipa men det föll inte i god jord. Klart vi (dom) skall komma, det är ju en familjefest och du kan väl ta lite normal hänsyn. Hej då! och så la han på. Jag såg ut så här
Jag har noll insikt i veganers synsätt och matvanor men jag har förstått att ALLA animaliska produkter går bort utan undantag. Jag har normala vegetarianer diabetiker och allergiker i min omgivning och har hittills lyckats med att servera mat som alla kan äta genom att servera kött/fisk/skaldjur separat och ingen har hittills klagat.
Kan någon vänligen svara på följande:
Är alla veganer lika kravstora och besvärliga?
Måste jag laga "egen" mat till dom eller kan jag be dom ta med sin egen så att det blir rätt?
Är jag elak eller respektlös om jag serverar min planerade meny med roastbiff? Jag fick ju inga gångbara alternativ..
Hjälp mig att lösa det här så att alla känner sig välkomna! PFT!