E
Egonson
Årets hö blev som bekant inte som jag hade tänkt mig direkt.. :smirk:
Tänkte mig hög proteinhalt, eftersom höet är skördat tidigt, det kom inget regn alls på det, och det ser VÄLDIGIGT fint ut (grönt, mycket timotej osv).
Fick dock bara 26 g smrp per kg och en kvot på 3,4..
Och ja, jag tog analysprovet precis så som man ska göra det (enligt AnalyCen).
Jag undrar, varför blir det så egentligen? Dåligt protein trots att det är skördat, insamlat och pressat efter alla konstens regler.
Kan det vara en gammal och "utarmad" vall (som inte blivit nysådd på länge) eller vad annars?
(Vi köper vårt hö från en bonde).
Tänkte mig hög proteinhalt, eftersom höet är skördat tidigt, det kom inget regn alls på det, och det ser VÄLDIGIGT fint ut (grönt, mycket timotej osv).
Fick dock bara 26 g smrp per kg och en kvot på 3,4..
Och ja, jag tog analysprovet precis så som man ska göra det (enligt AnalyCen).
Jag undrar, varför blir det så egentligen? Dåligt protein trots att det är skördat, insamlat och pressat efter alla konstens regler.
Kan det vara en gammal och "utarmad" vall (som inte blivit nysådd på länge) eller vad annars?
(Vi köper vårt hö från en bonde).