Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
hur vet du att det fungerar så?
Jag kan hålla med dig om att det kan vara så att en del hästar av naturraserna kanske kan ställa om sin metabolism på vintern. Men det är det nog inte ngn som lyckats visa. Sedan kan man verkligen undra om det skulle styras av proteinintaget?
En del av proteinöverskottet omvandlas till energi.
Energin som redovisas i en analys kommer delvis från proteinerna.
*kl*
Hur motionerar ni era knubbisar när det är sådant här väder ? Hade tänkt börja köra Prins nu lite men igår hade vi plus grader som gjorde att det smälte på vägarna som nu fryis på. Så våra vägar e rena blankisen så vågar inte ens tömköra honom som underlaget ser ut
Att hon ligger för högt på proteinet är det som satt igång förbränningen. Den typen av kallblodig häst som hon är (Islänning) har en överlevnadsinstinkt som gör att de går ned på sparlåga när proteinhalten sjunker i gräset på hösten. För lite protein = fet häst. För mycket protein = smal häst.
Busenkelt.
Hur små hovar har han? Min shettis (normal, inte mini) har 6x0, och det finns iaf betydligt mindre än så. Så helt säker på att det inte finns så små skor? =)
Jo, förmodligen har du rätt. Han har bara skrotat i hagen, så det kan ju vara magmusklerna som är mer avslappnade. Han verkade inte större i övrigt, men jag blir ju ändå orolig. Tänk om, liksom. Känns lite lurigt om han inte kan gå en enda vecka utan motion utan att öka i vikt, trots en rätt strikt foderstat..
Men jag är jättenöjd med resultatet med min häst. Ponnyn (shettiskorsning) bantades på samma sätt.
Så jag har ju hela två exempel, med djupt underbyggd forskning.
KL
Låg och bläddrade i en gammal bok om ponniers skötsel igår. Den är tryckt 1975, och har verkligen de mest intressanta foderstatsförslag... Kan leta upp detaljerna senare om någon vill, men till en stor ponny skulle man ge ungefär 4 kg hö, 3 kg havre och lite annat smått och gott. Lite intressant, med tanke på att man hör så mycket om att kraftfoder är ett "nytt påfund", dvs att man idag låter kraftfoder utgöra en stor del av foderstaten men att det inte alltid skulle ha varit så. Kanske det har varit så längre än vad vi minns/tror, eller så kanske den boken jag råkade bläddra i var ett undantag?
Vad får din häst för mat och hur mycket?
Hur stor är hon?
*nyfiken*