C
C_L
Sv: Unghästens inträde i vuxenvärlden
Håller helt med dig!
Håller helt med dig!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
När tycker Ni att Unghästen är vuxen nog att arbetas på volt?
Gör som du- stor volt för att få den att börja spåra o vara på yttertygeln, men oxå serpentiner för att få rakriktning o bättre balans vid riktningsändring o därmed ändrad böjning o viktfördelning.Underbart svar och målande beskrivning
Vi har uppmärksammat här att de som vuxit fysiskt också vuxit mentalt, blivit emellanåt, sjujävliga mot de andra i hagen och även i några fall, testat människan som hanterat dem lite väl skarpt.
Vi gör en hel del arbete på volt, dock en väldigt stor sådan, för att stärka balansen, men som du säger, otroligt viktigt är det att se så hästen varken ramlar in eller ut.
Vi har några stycken nu samtidigt runt 4 år gamla så det är superkul o se hur den ena växer, den andre stannar upp, den tredje mopsar upp sig om han får jobba mest och den 4:e bara är och iakktager de andras dramer.
Slutsatsen är i alla fall att ju mer de får jobba fysiskt desto mer växer de mentalt och tror sig äga världen, ganska kul iakktagelse
Den enda skillnaden jag kan se är att fler harvar på volt, både från mark och uppsuttet i Akademsikt och Barock.
Många jobbar på minimala ytor vilket jag aldrig har sett hos någon som tränar dressyrhästar.
KL
Busiga och påhittiga kan hästar vara uppe i 20-25 årsåldern, men det betyder inte att de inte är vuxna Frågan är hur de agerar när de hanteras av en människa, och där är det ingen skillnad, en unghäst ska kunna lyda lika bra som en 20-åring. De är som mest läraktiga när de är unga.
har en egen teori varför man säger så. Väldigt många ekipage lutar inåt istället för att böjja sig och då hamnar ju vikten på innerbenen, alltså bär det!
Jo det blir fel när hästen ska arbeta i ett friskt tempo o den har ryttare som inte kan hjälpa den hålla balansen- gärna i lång form oxå.
Men.... lösningen ligger inte i att då rida sakta, utan att man gör övergångar hela tiden om man inte kan göra små justeringar.
Om hästen har en ryttare som inte klarar av att rida i det tempo hästen behöver gå får man kanske ta hjälp av en annan ryttare alternativt se om det finns någon annan väg att gå som ryttaren klarar av.Jo det blir fel när hästen ska arbeta i ett friskt tempo o den har ryttare som inte kan hjälpa den hålla balansen- gärna i lång form oxå.Men.... lösningen ligger inte i att då rida sakta, utan att man gör övergångar hela tiden om man inte kan göra små justeringar.[/QUOTE håller med. Att rida sakta löser ingenting.