Bra fart på trädgårdsmaten/ogräsmaten denna vecka!
Först: nässelsoppa med kokt ägg. Blev lite överdosering av nässlorna sett till proportionerna, ska späda med mer creme fraiche i återstående portioner.
Sedan: Daal palak a la kirskål (och lite rester av förvällda nässlor). Riktigt lyckat! Klart bästa kirskålsexperimentet hittills. Kirskålen fyllde ut och gav som de säger i Sveriges mästerkock "textuuuuur" men höll sig i bakgrunden smakmässigt bland kokosmjölk, krossade tomater, ingefära, chili och andra kryddor + röda linser.
Och till sist: torskrygg med nässelpesto. Den senare gjord med solrosfrön, vitlök, lite pressad citron och olivolja. Också mkt trevligt och fräscht!
Nu har jag läst någonstans att man skulle kunna tillaga späda skott av rallarros ungefär som sparris. Och det råkar växa ett litet bestånd cirka femton meter utanför dörren. Jag förväntar mig inte någon smaksensation, men är så pass nyfiken att jag kanske testar ändå. Hittade samtidigt bild på saft av rallarros, med en fantastisk rosa färg. Men det får dröja lite till!