Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det upphittade flädersaftsförrådet sjunker snabbt i takt med varmare dagar. Men rabarbern får växa till sig lite till, så blir det lagom med en omgång rabarbersaft som övergång till fläderskörden 2017.
Förrådet av rabarber från 2016 har för övrigt genererat rabarbermarmelad med iblandat lakritspulver som håller sig fint ännu, idag till frukostbrödet. Lite extra lyxfrukost med äggröra, färska spenatblad och ostmacka med rädisor.
Jag är nu lite petig och vill påpeka att det heter haverrot ifall någon vill googla växten.Späd humle ska påminna om sparris i konsistens och möjligen vagt smak. Inte provat det själv. Finns annars vildsparris i Sverige och "förvildad" frösådd sparris om man har riktig tur. Havrerot (senare på säsongen) har rötter som förvisso är rätt små. Men om man tar osthyvel och hyvlar tunna skivor och steker i smör och toppar med salt, så smakar det som bacon.
Recept på pajen?Dags för att peta upp den här tråden! Jag drunknar i chili - god chili! En del ska frysas in, en del ska torkas, men jag vill också göra chilisås som kan användas som kryddning av maten. Är det någon som har något bra recept? Gärna recept på sambal oelek som håller hyfsat länge.
Jag håller annars som bäst på att laga storkok och matlådor på min skörd. Squashlasagne, squashbiffar och paj med mangold och rödbetsblad blev det igår.
Recept på pajen?