I delar av Afrika är termiter och andra insekter livsmedel, jag har inte prövat själv men just termiter ska smaka sött och om man grillar/friterar dem krispigt och gott. Grisen är väl det man äter mest av, grisfötter är inte ovanligt och även svansen kan väl användas. Kalvbräss som ansågs (gör det fortfarande) som en exklusiv delikatess är en körtel i halsen från en diande kalv - av någon förunderlig anledning kallas det Sweetbread på engelska
Även vissa skaldjur skulle väl sortera in under insektskategorin men huserar i havet.
Jag skulle ha svårt för att äta hajfenssoppa men det är nog mest av ekologiska skäl, själva soppan verkar bestå mest av buljong. Vad vi kan tänka oss att äta är, tror jag, kulturellt betingat. Se bara på att både judendomen och islam förbjuder fläsk, medan hinduism förbjuder nöt. Det skulle antagligen inte vara många i västvärlden, inklusive Sverige som kan tänka sig att äta hund och katt, medan det i Kina är ett relativt vanligt livsmedel.
Sedan finns det extremsituationer där man även brutit mot det sista tabut och ätit människokött. Ibland i nödsituationer cf Donner expeditionen och fotbollslaget som störtade i Anderna. Men även som en del av kosten. HIV är med största sannolikhet en muterad form av SIV som finns i chimpanser och fördes över till människor genom att äta köttet (vissa påstår hjärnan) och att det i samband med slakten skedde en transfusion.
Summan av kardemumman? En människas/kulturs delikatess och vanlig del av kosten är en annan människas/kulturs