Sv: Tittar in i ditt kök - del 6
Den producent Mabuse nämner verkar enbart sälja i Stockholmsområdet. Jag googlade. Synd, för det lät lite gott med äpple och salvia i korv.
Lokala korvtillverkare, däremot, torde finnas både här och där, fast de tillverkar väl inte den där salviakorven allihop så klart.
Jag är också lite skeptisk till korv och nästan särskilt till just engelsk korv, efter alla mjöligt smaklösa frukostkorvar på enkla B&B, så jag skulle mer än gärna smaka en god brittisk korv. Jag vet dock inte riktigt hur jag ska leta för att hitta det.
När det gäller korv som i kallskuret, upplever jag att det finns en sur/syrlig tradition som omfattar tex Sverige och Tyskland, och så en mer torkad tradition som tex omfattar Italien och Spanien. Där föredrar jag starkt den torkade korvtypen framför den sura (varför man inte främst torkar som konserveringsmetod i min landsända, har jag dock helt klart för mig).
Den producent Mabuse nämner verkar enbart sälja i Stockholmsområdet. Jag googlade. Synd, för det lät lite gott med äpple och salvia i korv.
Lokala korvtillverkare, däremot, torde finnas både här och där, fast de tillverkar väl inte den där salviakorven allihop så klart.
Jag är också lite skeptisk till korv och nästan särskilt till just engelsk korv, efter alla mjöligt smaklösa frukostkorvar på enkla B&B, så jag skulle mer än gärna smaka en god brittisk korv. Jag vet dock inte riktigt hur jag ska leta för att hitta det.
När det gäller korv som i kallskuret, upplever jag att det finns en sur/syrlig tradition som omfattar tex Sverige och Tyskland, och så en mer torkad tradition som tex omfattar Italien och Spanien. Där föredrar jag starkt den torkade korvtypen framför den sura (varför man inte främst torkar som konserveringsmetod i min landsända, har jag dock helt klart för mig).