Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Hallllåååå, behöver tips på vad jag kan göra med grönkål till julbordet. Brukar göra grönkålsstuvning med västerbottenost men behöver göra den dagen innan och tycker den blir sådär när man värmer upp den.
Funderar på chips, som ett sido tillbehör, men vad mer? Jag har sett något recept på sallad med grönkål, fetaost och granatäpple, men jag är inte säker på att det passar in.
Det var en bättre idé! Har du tips på någon kombination?Du kanske kan göra en grönkålsgratäng istället?
Det var en bättre idé! Har du tips på någon kombination?
Googlade lite snabbt och såg allt från "klassiska" med starkare ost till att använda fetaost istället.
Tack!Jag brukar göra en med lite chili, vitlök, honung, och lagrad ost.
Förkokar grönkålen ngt och kramar ur den. Fräser chili, gul lök och finhackad vitlök och örtsalt. Sen ner med grönkålen, ringlar lite honung över och fräser en stund till. Fördela i en ungsform.
Gör en stanning av (matlagnings)grädde, ägg och riv ner rejält med lagrad ost. Häll över. In i ugnen!
Går att göra samma upplägg men som en paj också.
Det är sojafärsbullar, potatisgratäng, rödkålssallad och en liten ostpaj som blev över i går.
Har du recept på brysselkålen?Visa bifogad fil 135241
Vegansk Jansson med rökt tofu, vegobollar, brysselkål med sås på grönmögelost samt saffranskokt palsternacka med syrad grädde.
Den sistnämnda blev årets godaste för oss allihop. Mums!
https://www.norrmejerier.se/goda-recept/ugnsbakad-brysselkal-med-adelost-och-rostade-valnotterHar du recept på brysselkålen?
Jansson med tofu lät gott!