I dag blir det broccolisoppa med pumpafrön och bröd och ost. Våfflor med sylt och grädde.Snart dags att lämna sängen och gå till hästarna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
I dag blir det broccolisoppa med pumpafrön och bröd och ost. Våfflor med sylt och grädde.Snart dags att lämna sängen och gå till hästarna.
Läste jag saffransrisotto?!Ensam hemma innebar att jag passade på att äta asiatiskt eftersom det är det kök min man är minst förtjust i. Dagens lott föll på sushi, och så kompletterade jag med rester av gårdagens saffransrisotto. Chips, grönsaker och dipp till, eh, efterrätt? Ja ja, gott var det i alla fall! Gillar verkligen att äta lite av mycket, det passar mig och min magsäck väldigt bra. Därför ser jag lite extra mycket fram emot besöket på en av våra favoritrestauranger imorgon, där gällande koncept är mellanrätter
Absolut!Läste jag saffransrisotto?!
Har du recept?
Tack! Ska provas!Absolut!
Koka upp fond och vatten, låt sjuda. Skala och finhacka löken och fräs den i hälften av smöret i en kastrull tills den blir genomskinlig, men utan att den får färg. Tillsätt ris och saffran och fräs tills det blir glansigt. Häll i vinet och låt koka in. Tillsätt den varma fonden i omgångar och låt vätskan koka in i riset under omrörning. Detta moment bör ta max 20 minuter, annars riskerar man att riset blir överkokt. När riset känns är mjukt med lite tuggmotstånd, häll på ytterligare lite av fondblandningen tills risotton har en lös men krämig konsistens. Stäng av värmen och rör ner parmesanosten samt resten av smöret. Servera med salt, peppar och mer parmesan. Passar även bra till t.ex. lax.
- 1,4 l vatten
- 4 msk grönsaksfond
- 1 gul lök
- 50 g smör
- 4 dl arborioris
- 0,5g saffran
- 1 dl vitt vin
- 1 dl riven parmesan (+ extra till servering)
- salt & peppar
Tror du det kan passa med stekt marinerad tofu till?Absolut!
Koka upp fond och vatten, låt sjuda. Skala och finhacka löken och fräs den i hälften av smöret i en kastrull tills den blir genomskinlig, men utan att den får färg. Tillsätt ris och saffran och fräs tills det blir glansigt. Häll i vinet och låt koka in. Tillsätt den varma fonden i omgångar och låt vätskan koka in i riset under omrörning. Detta moment bör ta max 20 minuter, annars riskerar man att riset blir överkokt. När riset känns är mjukt med lite tuggmotstånd, häll på ytterligare lite av fondblandningen tills risotton har en lös men krämig konsistens. Stäng av värmen och rör ner parmesanosten samt resten av smöret. Servera med salt, peppar och mer parmesan. Passar även bra till t.ex. lax eller ossobuco.
- 1,4 l vatten
- 4 msk grönsaksfond
- 1 gul lök
- 50 g smör
- 4 dl arborioris
- 0,5g saffran
- 1 dl vitt vin
- 1 dl riven parmesan (+ extra till servering)
- salt & peppar
Jag har inte ätit så mycket tofu i mina dar, men det viktigaste enligt mig är nog att man har något med lite spets till eftersom det annars lätt kan bli lite "mycket" med risottons krämighet. Salt lax eller mustig gryta passar till av den anledningen, men det funkar säkert med tofu också! Kanske med lite cayennepeppar eller chili eller något i marinaden som ger den lite fart?Tror du det kan passa med stekt marinerad tofu till?
Jag kan ta hand om resterna. Låter förskräckligt gott.Gjorde en långkokt köttfärssås på älg smaksatt med bl.a. torkade trattkantareller och enbär förutom de sedvanliga tomat, lök, vitlök, morot, selleri, rödvin, lagerblad, chili, timjan, soja och fond. Spaghetti och riven Västerbotten till.