Förra veckan levde jag i stort på två soppor; en ärtsoppa och en lammfärssoppa med vitlök, vin, örter och diverse grönsaker.
Igår fick lyxnivån öka något då det skulle firas födelsedag. Inledde med dessa små rågsurdegssnäckor med tångkaviar, crème fraîche, finhackad schalottenlök, dill och citron. Gott, men behövde lite extra salt då tångkaviaren är lite tam jämfört med sina animaliska förebilder. Dock oerhört snabbt, enkelt och med hög festkänsla, så det kommer göras igen. Champange till.
Huvudrätten var små smördegsbakelser fyllda med spenat och halstrade pilgrimsmusslor samt en alldeles ljuvlig sås baserad på tomat, vitt vin och grädde. Fortsatte på champagneflaskan. Inte jag som ansvarade för denna rätt så exakta ingredienser är okänd mark. Gott var det iaf!
Till sist tårta, där jag improviserade lite med en nötmarängbotten på rostade hasselnötter med bitar av mörk choklad, en hallon/röda vinbärssylt och en marängsmörkräm med vit choklad. Botten var INTE klar när den borde enligt receptet, så den fick stå i ugnen ett bra tag till och blev då istället för hård, men goda smaker. Marängsmörkrämen skar sig inte alls vilket verkar vara ett smärre mirakel enligt de recept jag hittade och blev sådär härligt mjuk och fluffig. Sammantaget dock lite sött i min smak. Skulle antagligen ha smaksatt smörkrämen med bärpuré eller mörk choklad vid nästa tillfälle.