Tittar in i ditt kök del 26

Status
Stängd för vidare inlägg.
Unnade mig utelunch för att vara lite social med kollegorna, en god risotto med gröna ärtor. Och salladsbuffé, lustigt att det kan kännas "lyxigt" med vanlig färsk slanggurka - men har själv levt på inlagd sådan till nu från odlingarna och avstått från att slentrianhandla den färska utanför säsong.

Och knappt lunchat ute på evigheter heller för den delen. Men nu när det serverades färsk gurka mitt framför näsan så okej'rå. Men tomaterna får vänta tills det är ännu lite mer säsong på riktigt. :)

Men pga utelunchen så åkte den preppade lunchlådan med hem i retur, så nu blev det stekt torskrygg med gulbetor och stekt potatis + fortsatta frysfynd, nu citronstuvad zucchini.
 
Ikväll ligger planen för en långmiddag med Moules Mariniere på fina färska svenska musslor, och färska räkor till förrätt med nybakad baguette, sedan riktigt fin närproducerad lövbiff (sådär som jag gillar lövbiff med snäppet tjockare skivor än i vanliga vakuumpacken i butiken) med vitlökssmör, pommes och bea till huvudrätt och en avslutning med chokladmousse med hallon och mynta.

Har inte riktigt satt dryckesvalet än, men det kanske blir en fin cava till förrätten och sedan ett enkelt rödvin till lövbiffen.

Men nu dags att sätta smeten till belgiska våfflorna till frukost.
 
Ikväll ligger planen för en långmiddag med Moules Mariniere på fina färska svenska musslor, och färska räkor till förrätt med nybakad baguette, sedan riktigt fin närproducerad lövbiff (sådär som jag gillar lövbiff med snäppet tjockare skivor än i vanliga vakuumpacken i butiken) med vitlökssmör, pommes och bea till huvudrätt och en avslutning med chokladmousse med hallon och mynta.

Har inte riktigt satt dryckesvalet än, men det kanske blir en fin cava till förrätten och sedan ett enkelt rödvin till lövbiffen.

Men nu dags att sätta smeten till belgiska våfflorna till frukost.
Åh, har du ett bra recept på belgiska våfflor, kanske du vill dela med dig? :love:
 
Åh, har du ett bra recept på belgiska våfflor, kanske du vill dela med dig? :love:
Jag körde på det här:
https://www.koket.se/leila-bakar/leila-lindholm/belgiska-vafflor

Eftersom jag inte gjort belgiska våfflor på egen hand förr är jag lite konfunderad över resultatet, blev mer mjuka än frasiga.

Annars när det gäller våfflor gillar jag det här receptet allra bäst (även om jag använde typ samma innan jag hittade det under detta namn….)

https://tareqtaylor.com/2020/03/frasiga-vafflor/

Tar man bort äggulorna (här hela äggen) så får man till den där mäktiga frasigheten varje gång.
 
Jag körde på det här:
https://www.koket.se/leila-bakar/leila-lindholm/belgiska-vafflor

Eftersom jag inte gjort belgiska våfflor på egen hand förr är jag lite konfunderad över resultatet, blev mer mjuka än frasiga.

Annars när det gäller våfflor gillar jag det här receptet allra bäst (även om jag använde typ samma innan jag hittade det under detta namn….)

https://tareqtaylor.com/2020/03/frasiga-vafflor/

Tar man bort äggulorna (här hela äggen) så får man till den där mäktiga frasigheten varje gång.

Har själv bara testat en gång med recept från Fredriks fika tror jag. Fick inte heller så mkt "fras". Läst någonstans att man ska ha i belgiskt pärlsocker för bästa resultat, men var får man tag i det 😅

Åh, det från tarek vill jag testa 😍 tusen tack 🙌
 
Pajfest!

3F9D580F-45FD-47B3-9528-7CC5FAF391F5.jpeg
 
Mina champinjoner har blivit lite mörka och svarta i 'fransarna', kan man fortfarande använda dem i en gryta? De var så fina och vita när jag köpte dem.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp