Tittar in i ditt kök del 25

Status
Stängd för vidare inlägg.
Fast sa himla mycket farskvara ar det inte. Min Mormor och Morfar tog upp ett par akrar potatis pa hosten och forvarade det i matkallaren, fullt atbart fram tills nasta ars skord av nypotatis. och efter nypotatisskorden lamanade de tillrackligt for att det skulle racka till mos och annat under sommaren.
Allt är relativt.
Potatismospulver med mjölk med ca 14 års hållbarhet
 
Fast sa himla mycket farskvara ar det inte. Min Mormor och Morfar tog upp ett par akrar potatis pa hosten och forvarade det i matkallaren, fullt atbart fram tills nasta ars skord av nypotatis.
Matkällare är svårt i stan :D Men håller med om att potatis har lång hållbarhet om man förvarar den rätt. Jag köper sällan potatisk i de atmosfäriska påsar som tyvärr verkar ha blivit väldigt populärt hos handlarna. Jag köper helst i lösvikt, plockar för hand ner i papperspåse och inte med monsterskoporna som förstör potatisen, eller så köper jag förpackat i papperssäck, sen förvarar jag i ett mörkt städskåp som är svalt..då håller sig potatisen fin i månader :)
 
Rostade kastanjer! :d Alltså huuuur gott?! :d

Lite ostbricka till det och fredagsmaten är i hamn!
IMG_20211119_185149962.jpg
 
I gar kopte jag gluten free ravioli pa "Whole Food" till dagen's middag. I dag kom jag fram till att den "mjolk fria" gradde och creme fresh jag kopt var ackliga (och "mjolk free" yogurt ar inte vart namnet":yuck:) sa det var inte tal om att gora sas med dem.:rage:

Istallet tog jag en "acorn squash" som jag angade, gravde ur, la i en smal hog tillbringare dar jag latt kunde kora med min "immersion blender" och kryddade med lite smatt och gott jag har hemma (Tamari, coco aminos, Worcestershire Sauce, en "skvatt" kyckling buljong och en "skvatt" svamp buljong, en "skvatt" cocos mjolk" och en hel massa kryddor med "lite av det har och lite av det dar" principen.
Raviolin var ... okay aven om "pastan" var lite trakig, sasen var FANTASTISK! Super gott. :d
 
Idag har jag inte ätit något spännande, mackor och korv med bröd bara. MEN.. till efterrätt på kvällen testade jag att göra "mjukglass" efter tips jag såg på Lotta Lundgrens instagram.

Jag tog bara helt vanlig GB vaniljglass, lät den stå framme ett tag så att den blev lite mjuk. Slevade över i en skål och vispade ett par minuter så att den blir fluffig och krämig, plast på och in i frysen 30-40 min. Ta sedan ut och vispa upp den igen.

Det smakade inte riktigt som mjukglass men hade definitivt konsistensen av mjukglass! Blev riktigt gott med lite chokladsås och vips kändes GBs billighetsglass lyxigare än allt annat i glassdisken. Rekommenderar de som gillar glass att prova :)
 
At mer rott kott, sa min doktor, sa I gar kvall stekte jag ett par biffar, gjorde bearnaise sas och oppnade en pase tryffel fries (vi har gott om tryffel har i Oregon :d) och MUMS!

och bearnaisesasen (med lite extra kryddning) blev SUPER god och fick ocksa bli "dip" for fries.
 

Bifogade filer

  • IMG_2322.webp
    IMG_2322.webp
    184,6 KB · Visningar: 30
Blev kyckling i ugn idag, o en sås på creme fraiche, franska örter, vitpeppar, citronpeppar, salt och muskot :d Smaken blev fantastisk :d Till det potatisklyftor med olivolja och havssalt, funkar alltid!
 
Fläskstek i crockpot (kryddad med kalvfond, salt, lökpulver, vitlökspulver och honung), kokt potatis beasås och mammas syltade squash. Det blev en riktig god kombo :up: !
 
70-80 talet ringde och sa att nu var det dags för revival. Så jag kokade en hel kyckling, tillsammans med purjo, morötter, lagerblad, vitpeppar, gjorde sen en currysås på buljongen och jäklar vad god den blev! Åts med basmatiris och kokta gröna ärtor till och 100knäcke och mjölk i glasen. Barndomsmat, det var längesen jag åt detta!
Kokt kyckling är grovt underskattat, och - billigt!
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp