Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Gulaschgryta är min favorit!@honung åh gulaschsoppa är så gott får det nog bli nån dag nästa vecka!
Idag blev middagen rester från igår, lika gott idag!
Idag snodde jag ihop en efterrätt som vi brukade kalla för 'Hjärtinfarktsäpplen' när jag bodde ute på vishan och affären låg bilresa bort, då får man sno ihop något av det man har hemma. Ikväll hade jag inte lust att springa ner till kvartersbutiken. Först tar man fram en stor zip-påse och höftar i lite alldeles för mycket socker och lite mindre kanel. Sen skalar och kärnar ur ett par äpplen, kanske 2 äpplen per person. Skivar och slänger ner i påsen och rystar om varsamt, vi vill inte ha små äppelsmulor. Sen tar man fram stor stekpanna, kastar i alldeles för galet mycket smör, när det smält plockar man ur äppelskivorna ur påsen med en tång och låt dom sen simma sig varma i smöret. Häll sen över sirap över äppelskivorna, hiva i en slatt mörk rom, och sprinkla över en rejäl nypa flingsalt. Äpplena ska bara bli varma, smöriga, knäckiga och lite salta, så ha dom inte för länge i pannan. Serveras till vaniljglass.
Sen en snus och en espresso på det!
Idag blev middagen rester från igår, lika gott idag!
Idag snodde jag ihop en efterrätt som vi brukade kalla för 'Hjärtinfarktsäpplen' när jag bodde ute på vishan och affären låg bilresa bort, då får man sno ihop något av det man har hemma. Ikväll hade jag inte lust att springa ner till kvartersbutiken. Först tar man fram en stor zip-påse och höftar i lite alldeles för mycket socker och lite mindre kanel. Sen skalar och kärnar ur ett par äpplen, kanske 2 äpplen per person. Skivar och slänger ner i påsen och rystar om varsamt, vi vill inte ha små äppelsmulor. Sen tar man fram stor stekpanna, kastar i alldeles för galet mycket smör, när det smält plockar man ur äppelskivorna ur påsen med en tång och låt dom sen simma sig varma i smöret. Häll sen över sirap över äppelskivorna, hiva i en slatt mörk rom, och sprinkla över en rejäl nypa flingsalt. Äpplena ska bara bli varma, smöriga, knäckiga och lite salta, så ha dom inte för länge i pannan. Serveras till vaniljglass.
Sen en snus och en espresso på det!