Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
I fredags blev det matpanik (jag ville ha något svulligt, men var trött och hungrig efter jobb) så gjorde pizza på färdiga, förgräddade bottnar, tomatsås på burk, färdigriven mozzarella och toppade med champinjoner, lök och rökt smörgåskött. Sen fick jag tacofredagsfeeling och hällde spiskummin, paprikapulver, och cayennepeppar på den ena, pressade över massvis med vitlök, hackat peperoni och crème fraîche. Båda goda, framför allt med tanke på arbetsinsatsen. Ett glas rött till.
Igår höjdes matambitionen något, och jag stekte torsk som marinerats några dagar i miso, sake och mirin. Till det spenat (nyskövlad ur mammas växthus) blancherad och dressad i en sås på rostade, malda sesamfrön, samt ris. Fransk chokladtårta till fika.
Ungefär en halv dl vardera av sake och mirin, lite drygt en halv dl misopasta. Egentligen ska man enligt ett recept använda en särskild, sötare variant av miso, men det går att ersätta med vit misopasta och någon msk socker. I andra recept var misosort ospecificerad, men socker ingick.Den där torsken lät intressant, hur ser fördelningen av ingredienserna i marinaden ungefär ut? (Har en hopplöst stor låda med misopasta som jag funderar på olika rätter kring - förutom urgoda ramensoppor )
Jag gjorde ikväll en kall sås med turkisk yoghurt, fetaost, vitlök, lite örtsalt, vit- och svart-peppar lite citronsaft och skal.Tips på någon god vitlökssås? Kall! Jag äter ibland på ett ställe som har en gudomlig sås, men vet inte riktigt vad dom har i. Eventuellt fetaost?