Klippt från ett av mina tidigare inlägg:
1 msk salt
I msk svartpeppar
1,5-2 tsk örter (ska eg bara vara rosmarin men ta det man tror passar köttet bäst, jag hade ca hälften rosmarin och hälften timjan den här gången)
3 tsk lökpulver (jag föredrar att blanda torkade bitar av vanlig lök och schalottenlök men de kan vara svåra att får tag på)
1,5-2 tsk ingefära (kan hoppas över, det passar inte till allt tycker jag)
1 tsk senapspulver (jag tar oftast mer)
chili efter smak (jag använde ca en msk hel ancho och en skvätt De Arbol)
Mixa allt ovanstående till ett pulver. Tillsätt 0,5 dl farinsocker och 0,5 dl vanligt socker och mixa igen så allt blir ett pulver. Strö på och gnid in så mycket som fastnar på spjällen.
Ursprunget Memphis dust innehåller också paprikapulver men jag tål ju inte paprika. Vill man kan man absolut tillsätta det i en lämplig mängd. För fyra tunnspjäll gick det åt ca 5 satser av ovanstående. Blandningen går att spara en tid men då kan man gärna förvara den i kylen så håller den smaken längre.
Det går naturligtvis att mixtra med receptet hur mycket som helst. För nöt/älgkött rekommenderar jag att man drar ner på sockret så det inte blir fullt så sött. Jag gjorde en sats med mindre socker och tillsatte lite kakaopulver som blev perfekt till ryggbiff.
Edit: Sedan freestylar jag som f-n, jag häller i det jag känner för. Tex torkade äppelbitar