Tårtor, bröd, kakor och annat

Status
Stängd för vidare inlägg.
Det fanns en del grötrecept när jag googlade nu. Men vill du förkorta koktiden är ett tips att måtta upp mängden du vill göra gröt på i en kastrull på kvällen, slå över ett par dl kokande vatten och låt det stå över natten. På morgonen fyller du successivt på med lite vatten i taget medan du kokar gröten tills det blir bra konsistens, då går det jättesnabbt att få det lagom. Jag brukar göra detta på andra gröt-ingrediens-sorter och det funkar fint!

I bröd kan det också behöva skållas först som jag beskrev ovan men hittar du ett brödrecept med detta i borde det stå :)

Smart! Ja, det har jag ju läst tidigare att en del gör med t ex risgrynsgröt. :)
Får kanske prova då å baka nåt med det, det har bara stått här i typ ett år nu, trött på det :p
 
Om ni har boken sju sorters kakor så rekommenderar jag er att baka något annat än klickkakor med choklad och russin. Bakade bara en halv sats och det är jag glad över för de åker nog i soporna. Nästa bakverk får bli något garanterat gott :D.
 
Åh, en tråd för mig!

Här är mina två senaste bak, vaniljbullar, testade att göra i form av nystan, och så har jag (tro det eller ej) lyckats med macarons tre gånger i rad tack vare ett totalt failproof recept..

8BDB4E5B-D44E-4FC2-A015-51F1BC075098.webp
 
Oh, failproof recept på macarons låter som nått jag gärna tar del av :D

Here we go, fyllningen får ni välja själva.. 😉

Macarons:
  • 140 g äggvita
  • 60 g strösocker
  • 140 g florsocker
  • 185 g mandelmjöl
  • 185 g florsocker
  • Wiltons pastafärg (rose)
Gör macarons så här:

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Blanda ihop 60 g strösocker med 140 g florsocker. Vispa äggvitan fast i en rostfri bunke och vispa ner sockret i den hårda äggvitan till en slät maräng.
  3. Blanda ihop 185 g mandelmjöl och 185 g florsocker. Sikta ner det i marängen och vänd ihop till en smet med en slickepott. Vänd runt i smeten tills den precis blir slät utan kraftiga toppar men den får inte bli för lös då kommer smeten bara rinna ut och inte bli fina rundlar. Fyll en spritspåse med smeten.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och spritsa ut ca 2,5 cm stora rundlar. Eller mindre om du vill göra minimacarons.
  5. Låt macaronsen ligga på plåten och torka i 40-60 minuter. Detta gör man för att de skall få sina typiska ”fötter”.
  6. Grädda sen i ugnen på 150 grader i ca 11 minuter eller tills de är torra runt om. De skall inte vara helt torkade och inte ha fått någon färg. Håll stenkoll eftersom alla ugnar är olika. Låt svalna helt och lägg sen en klick av vaniljfyllningen mellan två macarons.
Jag brukar försöka ha rumstempererade ägg med för säkerhets skull.
 
Alltså jag behöver lite hjälp med hur man göra snygga bullar? Alltid när jag gör bullar blir de så himla stora! De väller ut och blir toppiga och alldeles enorma. Hur gör man lite mer normala bullar? :p Ska man satsa på att rulla degen få varv, dvs att den är mycket längre än bred? Har ni något magiskt trick? Det känns som hur tunt jag än kavlar eller hur avlång min rulle är så blir de jättetjocka och sådär. :p
 
Alltså jag behöver lite hjälp med hur man göra snygga bullar? Alltid när jag gör bullar blir de så himla stora! De väller ut och blir toppiga och alldeles enorma. Hur gör man lite mer normala bullar? :p Ska man satsa på att rulla degen få varv, dvs att den är mycket längre än bred? Har ni något magiskt trick? Det känns som hur tunt jag än kavlar eller hur avlång min rulle är så blir de jättetjocka och sådär. :p
Dela degen i två delar kanske, då blir det mindre rulle
 
Alltså jag behöver lite hjälp med hur man göra snygga bullar? Alltid när jag gör bullar blir de så himla stora! De väller ut och blir toppiga och alldeles enorma. Hur gör man lite mer normala bullar? :p Ska man satsa på att rulla degen få varv, dvs att den är mycket längre än bred? Har ni något magiskt trick? Det känns som hur tunt jag än kavlar eller hur avlång min rulle är så blir de jättetjocka och sådär. :p

Allra snyggast bullar blir det ju om man snurrar, men vill man rulla blir det bättre ju fler varv man kan rulla innan man skär, alltså tunt kavlad deg och tillräckligt bred.
Blir den för tjock när man rullat ihop den kan man dra ut den på längden innan man skär.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat I tråden om tårtor, bröd, kakor och annat så delar vi ju med oss av våra fantastiska bakverk. Tänkte att det kunde vara roligt att ha...
2
Svar
23
· Visningar
4 136
Äldre Säkert en gammal text iom att 50-öringar finns omnämnt- men ack så aktuell.... "En dag i staden. Jag är sugen på kaffe kände jag en...
Svar
3
· Visningar
1 481
Senast: Mia_R
·
C
Hundhälsa Hej! Jag vill dela med mig av mina erfarenheter så det kan hjälpa andra. Jag har en snart 11 år gammal schäfertik som haft problem...
2
Svar
26
· Visningar
17 407

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp