0 smart points, har fått för mig att börj viktväkta .0 sp?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
0 smart points, har fått för mig att börj viktväkta .0 sp?
Ugnen 200 gr
Bönbullar 6 st
1 pk stora vita bönor
3 ägg
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk äppelcidervinäger
ev salt
Hade även i 1 tsk chiafrön.
Pensling ägg och vallmofrön
Skölj bönorna och låt vattnet rinna av.
Rör sedan ihop allt i matberedaren till en väldigt lös smet. Låt den jäsa i 10-15 minuter.
Klicka sedan ut degen i 6 st bitar (funkade att forma till rund bullar med blöta fingrar) pensla m ägg och ev vallmofrön.
Grädda i ugnen tills det blivit lite färg.
Konserverade, 400g/240g avrunnen.Hur stort är ett paket bönor? Är de torkade?
Visa bifogad fil 21338Min tosca-kladdkaka
Det här med att fota innan den går åt är inte riktigt min grej...
Cakepops?Men vad kan jag göra med misslyckade kakor förutom att ge bort dem? De är nog för sega för att göra kaksmulor av, annars hade de kanske kunnat sparas för att göra potatisbakelser (av punschrulle-/dammsugartyp.
Visa bifogad fil 21338Min tosca-kladdkaka
Det här med att fota innan den går åt är inte riktigt min grej...
Igår bakade jag after eight-snitten som tipsats om tidigare i tråden. Tyvärr blev jag rätt besviken! De var inte alls så goda som jag hade förväntat mig. Smakade som vanlig kladdkaka med mintsmak. Dessutom blev de misslyckade, och jag fick ha dem i ugnen flera gånger och de blev nog ändå aldrig riktigt klara. Vilket slöseri med after eight (som jag älskar ), särskilt då jag fick lov att ta 17 istället för 10.
Men vad kan jag göra med misslyckade kakor förutom att ge bort dem? De är nog för sega för att göra kaksmulor av, annars hade de kanske kunnat sparas för att göra potatisbakelser (av punschrulle-/dammsugartyp.
I förrgår bakade jag cornflakeskakor utan cornflakes De blev i allafall goda!
Det var det, den gick åt fortDet där såg supersmarrigt ut
Så, vilken slags kladdkaka bakar ni idag? Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag ska göra en klassisk eller hitta något roligt recept
Jag har länkat den förut på Buke men den här är verkligen hur god som helst. (jag bakar med äkta smör och mjölk) https://www.instructables.com/id/The-BEST-chococlate-cake-ever...that-happens-to-be/
Jag har även bakat äppelsmulpajkladdkakan som Malin_L länkade till för jag kunde inte motstå... Den blir verkligen riktigt god, smeten blir lite som äppelmos typ. Jag nästan halverade på sockret och nästa gång jag bakar den här kakan ska jag göra detsamma met vetemjölet.
Tack för tipsen!Vill du ha en superenkel, men jättegod tårta, så har jag en bra! Köpta marängbottnar ( ), mellan bottnarna breder man vispad grädde blandat med mycket kakao och pulverkaffe. Samma grädde ovanpå och sedan hackad dajm Barnsligt enkelt, men såå gott! Särskilt dagen efter när marängerna börjat mjukna
Jag använder vanligtvis ett nytt recept varje år. Men gemensamt är att jag vill ha mycket ingefära, ibland har jag i lite citronzest också. Och så brukar jag först bryna smöret och sen karamellisera sirapen och sockret med smöret. Blir lite extra gott då tycker jag .Snart är det advent och dags att göra pepparkaksdeg! För mig i alla fall Men jag funderar på om jag borde våga prova något nytt pepparkaksdegsrecept. Jag har alltid använt receptet från Mildas kokbok "hur du lyckas i köket", dock använt smör istället för margarin.
Det blir goda pepparkakor och degen är lättbakad - men kanske finns det ännu bättre?
Ni som gör egen deg, vad använder ni för recept?
I receptet från Milda är det förutom kanel, nejlika och ingefära även malt pomeransskal i degen. Däremot inte kardemumma som jag annars sett är rätt vanligt.
Lite bak medan dottern sover middag.
En härligt läskande citronmarängpaj Visa bifogad fil 21555
TackVilken fin!!!