skiesabove
Trådstartare
Jag har läst de gamla trådarna som google gav men kände att en ny behövdes eftersom:
1. Betfor innehåller nu bara 10,5% socker.
2. Kwikbeet finns på en del Granngården.
3. Det är lätt att få tag i via diverse ÅF / internet.
Plötsligt kan "alla" använda sockerbetans fiber.
Tanken slog mig liksom - varför i hela friden ge diverse mash, när en urlakad betfor är oändligt mycket billigare, nästan socker- och stärkelsefritt?
Så jobbigt är väl inte sköljning - blötläggning - sköljning? Finns det trix som gör det ännu lättare? Jag använder en gammal linfrökakahink för blötläggning och ett durkslag för sköljning.
Vad mer behöver jag tänka på som nybliven betfor-användare? Hästarna älskar det, gamlingen får 1kg torrvikt och unghästen 50 gram torrvikt.
Det där med sand?! Finns det fortfarande sand i betfor?
Och hur ska jag tänka runt järnet? Tänkte skicka en näve till Equi-Analyticals när jag ändå skickar in höet och se hur illa det verkligen är.
@spaderÄss
1. Betfor innehåller nu bara 10,5% socker.
2. Kwikbeet finns på en del Granngården.
3. Det är lätt att få tag i via diverse ÅF / internet.
Plötsligt kan "alla" använda sockerbetans fiber.
Tanken slog mig liksom - varför i hela friden ge diverse mash, när en urlakad betfor är oändligt mycket billigare, nästan socker- och stärkelsefritt?
Så jobbigt är väl inte sköljning - blötläggning - sköljning? Finns det trix som gör det ännu lättare? Jag använder en gammal linfrökakahink för blötläggning och ett durkslag för sköljning.
Vad mer behöver jag tänka på som nybliven betfor-användare? Hästarna älskar det, gamlingen får 1kg torrvikt och unghästen 50 gram torrvikt.
Det där med sand?! Finns det fortfarande sand i betfor?
Och hur ska jag tänka runt järnet? Tänkte skicka en näve till Equi-Analyticals när jag ändå skickar in höet och se hur illa det verkligen är.
@spaderÄss