Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Tänker att jag hellre köper semlor som inte har torr bulle å andra sidan går hetvägg ned också.Älskar semlor, men de är mest ätbara som hetvägg, med varm mjölk. Så löser man den torra bullen
Haha fair point, jag tycker alltid det blir (lite för) mycket bulle utan mjölken. Semla är gott, hetvägg är något av det absolut bästa som finnsTänker att jag hellre köper semlor som inte har torr bulle å andra sidan går hetvägg ned också.
Vi har faktiskt bytt till att sätta ihop egna, köper pågens minibullar som är till för att göra semlor. Vispar grädde och köper färdig mandelmassa just för att ha i semlor, lite florsocker på.Jag gillar egentligen bara locket på semlan. Önskar man kunde köpa bara det själva bullen gillar jag inte så mycket, den är alldeles för stor och jag orkar inte en hel.
Frias frysa släta bullar funkar helt ok att göra semlor med.Hälften av personerna i min familj har celiaki (jag är den ena) så vi åker till konditori och köper glutenfria (klassiska) semlor på semmeldagen. That’s all. Tyvärr. Semlor är ju livet.
Men i år har vi en vettig ugn, så jag är sugen på att baka egna semmelbullar och dra ut på njutningen lite. De hemgjorda blir ändå godast tycker jag, när man kan göra fyllningen av både inkråm från bullen, mandelmassa och lite grädde istället för bara mandelmassa.
Åh ska testa! Då kan jag skippa mandelmassa också för gillar inte det egentligen.Vi har faktiskt bytt till att sätta ihop egna, köper pågens minibullar som är till för att göra semlor. Vispar grädde och köper färdig mandelmassa just för att ha i semlor, lite florsocker på.
De blir verkligen mini och är allergisk lagom att äta en eller två. Men man slipper att det blir så mycket bulle.
Så mycket luft som möjligt, inte för hårt vispad! Gärna hjälpa vispen med att handvispa samtidigt.BTW,
kan vi snacka om grädden en stund. Hur vispar en egentligen den perfekta grädden?
Min grunddevis är kylskåpskall 40% grädde, vispad långsamt. Men ska en vispa in så mycket luft som möjligt i grädden, kanske via lutad bunke? Eller ska den röras tjock med minsta möjliga invispad luft? Har hört det andas ur två olika läger.
Amen!Allt blir bättre med lakrits.
Älskar semlor, men de är mest ätbara som hetvägg, med varm mjölk. Så löser man den torra bullen
Undertecknad läste "jag tar en semmelbanan".Jag är semmeltaliban