Jag äter hyfsat säsongs betonat. Äter inte så mkt kött själv men övriga familjen vill ha det, försöker varva kött, fisk, skaldjur, fågel och baljväxter.
På sommaren gärna mer färska grönsaker och bär som klarar lagring mindre bra. Mer färska örter, lätt mat gärna med fisk och skaldjur. Mkt grillat, grönsaker och kyckling med pasta lr färsk potatis.
Hösten blir mer soppa, grytor, rotfrukter, äpplen, svamp, päron, plommon och börjar gå över på torkade örter och kryddor.
Vinter, blir en del mer rött kött, såser och potatis. Fortfarande rotfrukter och äpplen. Mer baljväxter och fortfarande grytor. Äter mer fläskkött på vintern tror jag.
Börjar vilja ha lättare mat på våren igen med fisk, kyckling, primörer, sallad och grilla lite när solen tittar fram
Vi bakar mer kakor på hösten och vintern med. På sommaren och lite hösten med vill man passa på att frossa i bär ^^
Är nog mer medveten om att äta efter säsong nu en för något år sen. Men mkt styrs av väder, humör och utbud i butik med. Nu när vi har små i familjen så äter vi nog mer färska grönsaker och bär hela året än vad jag gjort innan. Men tänker köra mer frysta bär och frukt till smoothies och gröt/yoghurt på det kallare halvåret tror jag. Äter också mer konserver, frön och nötter på den kalla delen.