makarontanten
Trådstartare
Har en favoritsås jag brukar göra, som bara är så himmelsk god. Den innehåller bla kalvfond, persilja och trattkantareller och den serverar jag då till en bit kött ( oftast oxfile).
Ska nu ha matgäster och hade tänkt göra en köttgryta. Min stora fråga är om det funkar att göra denna sås som "grytsås" eller kommer den reduceras av att koka med köttet sista halvtimmen och inte smaka likadant om den kokar så länge? Enligt receptet på såsen, så är den ju klar på 5 min och jag har heller aldrig haft anledning att koka den längre än så, så att jag vet om den ändrar smak. Vet ni? Tacksam för svar.
Ska nu ha matgäster och hade tänkt göra en köttgryta. Min stora fråga är om det funkar att göra denna sås som "grytsås" eller kommer den reduceras av att koka med köttet sista halvtimmen och inte smaka likadant om den kokar så länge? Enligt receptet på såsen, så är den ju klar på 5 min och jag har heller aldrig haft anledning att koka den längre än så, så att jag vet om den ändrar smak. Vet ni? Tacksam för svar.