Om det är sociala medier du menar, klargör gärna det. Därifrån kan du ju hämta precis vilken bild du behagar av t ex gängkriminalitet.
Ledare är inte nyhetsrapportering utan åsiktsjournalistik och opinionsbildning.
Vad BRÅ säger läser jag återkommande - i nyhetsrapporteringen.
Jag menade båda, media är ett brett begrepp. (Torde även innefatta tex tv-serier, slog det mig sedan.)
Jag vet inte vad jag skrev som är provocerande. Jag trodde att det var självklart att media (alla former av densamma) står för en stor del av vår bild av vår samtid. Det vi kan snappa upp genom egna personliga iakttagelser är ju försumbart lite.
Skillnaden mellan ledare och nyhetsreportage har jag helt klar för mig. Båda ingår väl med viss självklarhet i media, båda påverkar vår världsbild. Kopplar förslagsvis hon Teodorescu eller hur det nu stavas kriminalitet till invandring ofta nog, lär hon inte förbli ensam om det så värst länge. Som exempel, alltså. Man gör liknande fynd på DNs ledarsida, tex.
Min upplevelse är också att kriminalitet fått större utrymme i tex de dagstidningar jag kommer i kontakt med över tid. I pappersupplagorna - och än mer påtagligt i nätversionerna. Det här är bara en osystematisk spaning från min sida, inte ett professionellt intresse, men jag läste ändå någon uppsats som pekade på samma sak för ett litet tag sedan.
Sen ser jag också en och annan artikel som redovisar BRÅs syn, även i vanliga stora dagstidningar, men jag förstår varför den bilden inte slår igenom när man ser till utrymmet jämförelsevis.
Det jag ser på sociala media (företrädesvis buke, mitt fb-flöde är ju mer nischat) är alltså framförallt hur man ömt omhuldar rädsla för främst terrorbrott. (När det gäller sk gängkriminalitet kunde jag inte vara mindre intresserad, men visst, vi ser ju även där mycket rädsla och mycket försvar för den rädslan.)