majola
Trådstartare
Jag får inte rätsida på det här med proteinet. Titt som tätt läser man här om hästar som behöver jättehöga kvoter pga av ditten och datten. Att unghästar och avelsston behöver mer än vanliga vuxna svensson-hästar begriper till och med jag, men hur är det egentligen med proteinet till vuxna hästar. Är det så vanlig som det verkar här att de behöver kvoter på både sju och åtta? Finns det forskning på det här och vad säger den i så fall?
Det verkar ju dessutom som om många inte drar sig för att fodra upp till dessa kvoter med hjälpa av proteinkraftfoder (mina står också på en kvot runt sju, men det beror på höet och är inte någon särskilt ansträngning från min sida att lägga dem högt). Om nu behövet varierar så mycket, vad är det som styr det? Andra element i foderstaten? Hästens upptagningsförmåga?
Vidare så tycker jag mig på senare tid läsa allt fler trådar om smala/magra hästar som man försöker göda upp på höga kvoter. Varför gör man så?
Det verkar ju dessutom som om många inte drar sig för att fodra upp till dessa kvoter med hjälpa av proteinkraftfoder (mina står också på en kvot runt sju, men det beror på höet och är inte någon särskilt ansträngning från min sida att lägga dem högt). Om nu behövet varierar så mycket, vad är det som styr det? Andra element i foderstaten? Hästens upptagningsförmåga?
Vidare så tycker jag mig på senare tid läsa allt fler trådar om smala/magra hästar som man försöker göda upp på höga kvoter. Varför gör man så?