Skurna pepparkakor är min räddning!Alltså själva degen är enkel att göra. Själva pepparkakorna tar ju sen en evighet av kavla de, tryckande, flyttande till plåt, knådande. Hatar att göra pepparkakor, älskar att göra pepparkaksdeg
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Skurna pepparkakor är min räddning!Alltså själva degen är enkel att göra. Själva pepparkakorna tar ju sen en evighet av kavla de, tryckande, flyttande till plåt, knådande. Hatar att göra pepparkakor, älskar att göra pepparkaksdeg
Samma här! Har inget tålamod med att kavla och kavla och smet som fastnar i bakbordet, och degen är fasen godare än gräddade pepparkakor!Ja, slutar alltid med att vi äter degen och köper pepparkakor istället... typ efter en plåt endast Vi suger på att göra pepparkakor
Du sätter degen en dag och bakar ut nästa.Behöver degen vila några dagar eller kan man baka med den på en gång? För visst brukar man vila pepparkaksdeg?
Evas pepparkakor (tant Niklasson, Lidingö)Snälla kan någon transkribera receptet? Jag ser inte ett dugg hur stort jag än gör bilden
Jag älskar pepparkaksdeg.... köper deg för att äta till och med.Samma här! Har inget tålamod med att kavla och kavla och smet som fastnar i bakbordet, och degen är fasen godare än gräddade pepparkakor!
De allra gottaste goda pepparkakor jag ätit annars i mitt liv var pepparkakor en annan bukefalist (som inte finns kvar på forumet) som hade sina hästar inhyrda hos mig, hon bjöd mig på tunna tunna pepparkakor hennes mormor bakat och hon hyvlade smeten med osthyvel och lättgräddade dom. Måste nog fråga henne om hon har något recept att dela med sig av...
Prova! Saffransskorpor FTW säger jag annars! Orka kringla och mecka! Lättare och snabbare bara knåda limpa och sen skära skivor och göra skorpor av!Kan man hyvla lussekisar också månne?
Kan annars tipsa om saffranskakor för snabba julgodsaker man inte äter upp degen till. Smakar både juligt och ljuvligt! ReceptlänkJag älskar pepparkaksdeg.... köper deg för att äta till och med.
Hemgjorda pepparkakor på hemgjord deg är godare än köpe, men då jag inte alls tycker om att baka, än mindre göra pepparkakor (det är VÄRRE än kanelbullar!!!!) så får jag nöja mig med köpevarianterna! Precis som lussekatter, Pressbyråns lussekatter är de godaste som finns i hela världen, ÄLSKAR dem. Mina blir... fiasko! Älskar inte dem!
Kanske ska testa hyvla pepparkakor! Kan man hyvla lussekisar också månne?
Eh. Jag har en hel låda pepparkaksformar älskar att använda alla en gång och aldrig göra dubletter (förutom av dom där små man kan trycka in lite överallt!) hatar dock att göra degen, skogaholms färdiga är ändå godareSkurna pepparkakor är min räddning!
Gulle du!Pepparkakor
850 gr gul farin
1 1/2 dl sirap
3 dl vatten
2 tsk finrivna pomeransskal
2 tsk kanel
2 tsk nejlikor
22 gr soda (mamma Gitta har ersatt med 6 tsk bikarbonat)
1/2 vinglas konjak
530 gr smör
2 kg vetemjöl
Socker, sirap, och vatten kokas upp varefter kryddorna samt den stötta sodan upplöst i konjaken tillsättes.
Denna blandning slås över smöret och massan rörs tills den är kall fullkomligt.
Då inarbetats så mycket vetemjöl att det blir en stadig deg, som får stå över natten.
Resten av mjölet sparas till utbakningen
Degen utkavlas tunt och utages med runt eller krusigt mått.
Kakorna bör kallna på plåten.
Halva satsen lagom att göra, man kan ta1/3 margarin ìstället för smör.
Helst hela satsen kryddor till 1/2 sats för övrigt.
Det står inget gradtal eller gräddtid i receptet men mamma GITTA har antecknat 175 grader 6-7 minuter på 3:e falsen.
Tog lite tid att gräva fram det. Största grejen är att man måste röra tills det är helt kallt och man tillsätter mjölet. Brukar ta ett tag. Jag brukar göra det på kvällen och sätter mig framför en film eller liknande. Pepparkakorna blir mycket spröda och med riktigt mustig julsmak.
Eh. Jag har en hel låda pepparkaksformar älskar att använda alla en gång och aldrig göra dubletter (förutom av dom där små man kan trycka in lite överallt!) hatar dock att göra degen, skogaholms färdiga är ändå godare
Nej nej, kisar ska det vara det är ju det som är det goda! Skorpor har jag smakat, inte alls något för mig! Jag glömde socker i mina lussekatter en gång, då åt jag dem som macka med smör och ost, skitgott det med! Älskar lussekatter men kan inte baka tyvärr!Prova! Saffransskorpor FTW säger jag annars! Orka kringla och mecka! Lättare och snabbare bara knåda limpa och sen skära skivor och göra skorpor av!
Tack! Måste testa, saffran i allt här! Köpte saffransost på tub förra veckan, har aldrig testat och vet inte om det ens är ätbart, men saffran är ju saffran liksom!Kan annars tipsa om saffranskakor för snabba julgodsaker man inte äter upp degen till. Smakar både juligt och ljuvligt! Receptlänk
Om jag visar mina, visar du dinaVisa bifogad fil 79813Weeeell... jag brukar låna den här mängden mått av min mamma. Och har lika mycket själv.
Såatteh, jag förstår grejen. Och vill uppmuntra denna gren av gastronomisk kulturyttring.
Bonus om du visar upp dina ballaste mått.
Äsch, det är 'bara' att göra vetebrödsdeg, med mycket smör och saffran i! Det finns också apropå det ett klassiskt bukerecept på saffransbröd som alltid brukar efterlysas vid den här tiden, med kesella i. Men iallafall, vill man inte baka saffransbröd, men vill ha världens godaste saffransskorpor, har man lussekatter eller längd som kanske är gårdagens, skär man dessa i tunna skivor och penslar med vatten och vänder skivorna i socker, sen gräddar man skorpor av dem. Supersmarriga turbosnabba saffransskorpor. Jag gör samma med vanliga bullar ibland.Nej nej, kisar ska det vara det är ju det som är det goda! Skorpor har jag smakat, inte alls något för mig! Jag glömde socker i mina lussekatter en gång, då åt jag dem som macka med smör och ost, skitgott det med! Älskar lussekatter men kan inte baka tyvärr!
Alltså själva degen är enkel att göra. Själva pepparkakorna tar ju sen en evighet av kavla de, tryckande, flyttande till plåt, knådande. Hatar att göra pepparkakor, älskar att göra pepparkaksdeg
Att det tar tid att baka pepparkakor säger jag inte emot - men mitt bästa knep för att göra det hela lite lättare är att kavla ut degen direkt på bakplåtspappret. Ett jobbigt moment mindre iafSamma här! Har inget tålamod med att kavla och kavla och smet som fastnar i bakbordet, och degen är fasen godare än gräddade pepparkakor!
Vad sugen jag är nu!!! Vill ha!!!Äsch, det är 'bara' att göra vetebrödsdeg, med mycket smör och saffran i! Det finns också apropå det ett klassiskt bukerecept på saffransbröd som alltid brukar efterlysas vid den här tiden, med kesella i. Men iallafall, vill man inte baka saffransbröd, men vill ha världens godaste saffransskorpor, har man lussekatter eller längd som kanske är gårdagens, skär man dessa i tunna skivor och penslar med vatten och vänder skivorna i socker, sen gräddar man skorpor av dem. Supersmarriga turbosnabba saffransskorpor. Jag gör samma med vanliga bullar ibland.