Sv: Pavo!
Jodå jag förstår vad du skriver, men det spelar ingen roll om den är rostad. Rostad eller poppad (det var poppad du sa först som stärkelsesänkande) gör stärkelsen mer åtkomlig och smältbar. (vilket inte är så himla bara). Så, oavsett hur så rostad majs är ju inte stärkelsefattigare än ngt annat? Ska man anknyta till Pavo som tråden handlar om anger de mängden stärkelse hästen kan bryta ner i ren majs till 30%, och mängden stärkelse hästen kan bryta ner efter de poppat den till 90%.
Men det är ju formen på stärkelsen (tillgänglig eller ej) som påverkas, det är ju fortfarande stärkelserikt, men skonsammare form av stärkelse.
Så oavsett om Dangros majs är rostad, poppad eller något annat, så blir det ju inte mindre stärkelse? Däremot blir stärkelsen mer lättupptaglig, och då minskar den risk/det problem som är just med stärkelse.
Dangro borde dock kunna svara på stärkelsehalten med en konkret siffra om man frågar dem.
Jodå jag förstår vad du skriver, men det spelar ingen roll om den är rostad. Rostad eller poppad (det var poppad du sa först som stärkelsesänkande) gör stärkelsen mer åtkomlig och smältbar. (vilket inte är så himla bara). Så, oavsett hur så rostad majs är ju inte stärkelsefattigare än ngt annat? Ska man anknyta till Pavo som tråden handlar om anger de mängden stärkelse hästen kan bryta ner i ren majs till 30%, och mängden stärkelse hästen kan bryta ner efter de poppat den till 90%.
Men det är ju formen på stärkelsen (tillgänglig eller ej) som påverkas, det är ju fortfarande stärkelserikt, men skonsammare form av stärkelse.
Så oavsett om Dangros majs är rostad, poppad eller något annat, så blir det ju inte mindre stärkelse? Däremot blir stärkelsen mer lättupptaglig, och då minskar den risk/det problem som är just med stärkelse.
Dangro borde dock kunna svara på stärkelsehalten med en konkret siffra om man frågar dem.