Ja det är ju framför allt ställen som Visby och Åre under högsäsong där bokningarna riskerar att minska rotationen, ställen där de kan räkna med ett högt tryck oavsett. Jag kan också se fördelarna med att ha ett bokat bord vid många tillfällen men ogillar att det blivit svårare att bara slinka in någonstans.Ja, om man har ett konstant högt tryck in så blir det fler omsatta gäster med drop-in. Men också mer svårplanerat med personal och råvaror och vissa gäster kommer dissa restaurangen helt och hållet. Kanske de gäster man gärna vill ha.
Vid vissa (oftast) tillfällen vill jag definitivt ha en bokad plats på en specifik restaurang och inte jaga runt som en dåre med ett sällskap för att hitta ett just-nu ledigt bord, eller stå och vänta på ett dylikt. Andra tillfällen kan det vara helt okej att vandra runt och hitta ett bra ställe, när man är själv är eller bara två.
Många restauranger kör en mix där de tar emot bokningar på en delmängd av borden och drop-in på en annan delmängd, för att kunna balansera bra.