Mer bra tips önskas! Gärna på sådant som funkar att till middag, för det är min sämsta gren
Tycker att matlagning är ungefär det tråkigaste man kan ägna sig åt, det tar tid jag inte tycker mig ha och just middag infaller påtalande ofta när jag har roligare saker att göra (typ träna hund, vara i stallet eller bara vara hemma och ta det lugnt).
Äter (havregryns)gröt med blåbär, pumpakärnor, banan och mjölk till frukost. Alltid.
Äter oftast en egengjord soppa till lunch. Antingen tomatsoppa med grädde och kikärtor i eller grön ärtsoppa med getost i. Gärna med 2 knäckebrödsskivor med ost på till. Eller surdegsbröd om jag bakat. Eller Gott Gräddat om det finns hemma.
Kan ibland bli en matlåda med rester, en färdig-paj, omelett eller pannkakor. Men oftast är det min soppa.
Har noll koll på kolhydrater, protein, fett ,vitaminer, kalorier som andra brukar prata om...
Har några saker jag gör ibland, och då så jag har matlådor för flera dagar. Men tyvärr tappar jag det alltför ofta och äter yoghurt, Keso, mackor i stället. Med följd att jag såklart inte orkar som vanligt, inte mår så bra som jag skulle kunna göra och tycker jag är allmänt dålig som inte ens kan se till att äta som man ska...
Antar att det vore bättre att äta något enkelt, som blodpudding, potatisbullar, omelett? Men eftersom jag inte äter så "matig" lunch så tycker jag middagen ska vara ordentlig. Och orkar jag inte göra det så gör jag inget alls och tar lite yoghurt med Keso i stället.
(Har inga problem med ätstörningar, kontroll av mat eller liknande och har varit relativt viktstabil de senaste 25 åren (då yngsta barnet föddes). Har bara inget intresse av mat.)
Så kom gärna på snabba, enkla och goda förslag! Det får inte vara för många ingredienser, då tröttnar jag innan jag försökt... Jämför de två smoothieförslagen på första sidan i tråden... det ena kan jag tänka mig prova, det andra orkade jag inte ens läsa klart.
Gärna förslag med tofu, det vill jag lära mig göra på ett gott sätt! Och kanske även bönor... om man kan trolla bort konsistensen? Som i min soppa där jag har kikärtor, inga problem. Men som en bönsallad -nej, får inte i mig tillräckligt.
Äter inte industrikött, med undantag av Andersson och Tillmans blodpudding. Äter fisk, även odlad norsk lax även om det känns fel...
Sorry för långt inlägg, men har funderat på att skapa en sån här tråd men inte kommit mig för.