Jag har på senaste blivit mer och mer sugen på att försöka få in lite mer icke-animaliskt protein i min kost, och får tips om allsköns bönor och linser från alla möjliga olika håll. Mina problem är dock att jag inte har den blekaste aning om vilka bönor/linser som smakar hur, hur de ska tillagas, vad man kan använda dem till, hur man sedan förvarar dem etc. Jag är också tyvärr ganska kräsen och mesig när det kommer till att prova helt nya saker när det är jag själv som lagar, och har ovanpå det ganska svårt för annorlunda konsistenser (undviker t.ex. banan, svamp och skaldjur p.g.a konsistensen) vilket jag har fått för mig att linser och bönor ofta har. Är heller inte särskilt förtjust i skarpa kryddor som t.ex. chili, koriander, kummin och gurkmeja...
Men vad säger ni, finns det hopp för mig ändå? Har ni några enkla, "snälla" recept att dela med er av? Jag har mest sett saker som daal, och där är ju oftast ovan nämnda kryddor med på något hörn. Jag åt en soppa på morot och limabönor igår som var väldigt god, och det var det här som fick mig att bestämma mig för att göra slag i saken och utforska framförallt bönvärlden lite mer.
Men vad säger ni, finns det hopp för mig ändå? Har ni några enkla, "snälla" recept att dela med er av? Jag har mest sett saker som daal, och där är ju oftast ovan nämnda kryddor med på något hörn. Jag åt en soppa på morot och limabönor igår som var väldigt god, och det var det här som fick mig att bestämma mig för att göra slag i saken och utforska framförallt bönvärlden lite mer.