Vissa marsvin är sladdriga ända tills dom är runt året men dessa är kanske äldre
Andra grisar är liksom smala människor sämre på att ta upp näringsämnena i maten vilket gör att dom kan äta stora mängder och fortfarande vara tunna.
Andra räcker att dom tittar på ett strå gräs så är dom runda som tunnor
Vissa är mer tunna över ryggen från första början medans andra är "stadig" över ryggen med en gång.
Den som har känt skillnaden vet troligtvis vad jag menar
Höets näringvärde spelar in precis som hos hästar.
Jag ger mina en blandning på Red Mills foal and yearling, svarthavre och betfor.
Nu har jag inga i avel så dom får varannan dag då en hel del av höbalarna inte är dom bästa.
Dom får däremot inga mängder utan 10 g/marsvin.
Visserligen så tycker dom om dom torkade blommorna i men dom ger mest smak och inte speciellt mycket mer
Detta året skall jag vara mer noga med vad jag köper och inspektera varje bal