Jag ser det nog som om problemen hör ihop. De som mobbar dig för din kost (som sagt vad har de med innehållet i dina matlådor att göra) skapar ju en ännu större ångest för dig vad gäller mat och det du kan äta. Det gör ju att du nu sitter i en situation att du mer eller mindre inte vågar prata med den som har hand om lunchen om att du behöver specialkost.Nu är just de här personerna (som är mina ”riktiga” kollegor och som jag har samma chef med) relativt sansade. Många av dem är såna som enbart suttit tysta, eller möjligen såna som behöver en ”katalysator” i form av en annan person som redan klagat på mig för att själva göra det. En av dessa har även försökt stå upp för mig vid ett tidigare tillfälle, utan resultat.
Före pandemin tillhörde jag en annan grupp. Vi åt oftast tillsammans i en mix av den nya gruppen och den gamla. Den gamla gruppen var värre (i kombination med vissa personer i den nya, samt folk som tillhörde den gruppen då men nu bytt arbetsplats). De allra värsta är personer som inte jobbar med mig alls.
Det har egentligen inte med det här problemet att göra, för här är det största problemet att det bara serveras rätter på konferensen som jag inte kan äta. Men om jag skulle gå ner till matsalen på jobbet skulle jag direkt bli attackerad av gamla kollegor från den gamla gruppen och av de plågoandar som inte ens har med mig att göra. Det vet jag lika väl som att det blir tisdag efter måndag. Jag vet också att det enda som möjligen skulle få tyst på dem är om jag bränner av dem ordentligt, men då kommer vi garanterat bli ovänner. Inte för att jag vill ha dem i mitt liv, men ovänner när man måste fortsätta vara på samma arbetsplats och samma våningsplan känns lite jobbigt (vissa av dem vill jag innerst inne bränna av av många andra skäl).
Men som sagt, det är inte grundproblemet med just konferensen.
Alltså jag blir så arg när jag läser om folk som beter sig som dina kollegor, folk som måste hacka på andra för att höja sig själva
Angående räkor så är vad jag förstått skaldjursallergi inte helt ovanligt så att vilja ha mat utan sådana bör inte vara alltför konstigt (jag fick det tipset av en person när jag sa att jag inte äter skaldjur iom att just räkor (och andra skaldjur) är så populärt att plåga i sina gäster.