- Svar: 6
- Visningar: 1 307
Hästnäringen i Sverige behöver välutbildad personal. Det får de knappast från de gymnasieskolor som bedriver hästutbildning där eleverna bara är i stallet en timme i veckan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ja, märkligt att skylla på kommunerna när det är vår världsunika marknadskola som är problemet.Förstår inte varför hon går på kommunerna?
Angående mängden praktisk lektionstid i stallmiljö så är det väl Skolverkets roll att besluta om krav på undervisningens innehåll och Skolinspektionens roll att kontrollera hur skolorna sköter sig i förhållande till de reglerna och vilken kvalitet utbildningen håller. Vad menar hon när hon säger att kommunerna ska ställa krav på de fristående skolorna att de ska driva skolan på rätt sätt?
Angående ersättningsnivåerna så var väl poängen med Trollhättan/Vänersborgs agerande att visa på ett systemfel i regelverket. Att det krävs att kommunen ordnar en likadan parallell utbildning i egen regi som de kan göra kostnadsjämförelser med innan de kan dra ner på ersättningen till friskolan. Menar hon verkligen att alla kommuner borde syssla med att starta en massa obehövliga utbildningar på regelbunden basis enbart av administrativa skäl?
Det vettiga är väl att åtgärda regelverket som utgår från att betalning till skolorna ska göras efter en generell prislista oberoende av de verkliga utgifterna även när det gäller dyra specialkostnader som vissa utbildningar antas ha. Vilket också är en fråga för de statliga skolmyndigheterna (Och i förlängningen de politiska principbesluten från riksdag/regering)
Gilla, skratta, gråta eller vara arg? Ibland skulle alla snabbemojis funka samtidigt...Frågan är ju vad som erbjuds efter utbildningen också. En arbetsmarknad med mycket svartjobb, dåligt pålästa chefer som kan lite till inget om att ha anställda mm mm.
Så tycker utbildningen och den arbetsmarknad som erbjuds matchar varandra riktigt bra.