Ugnsbakade rotfrukter. Blanda olja, salt och timjan i en skål/bunke. Rör runt grönsakerna i det så de blir oljade runt om. (ta så mycket olja som behövs, testa ca 1/4 dl och ta mer vid behov) Häll ut på långpanna eller ugnssäker form. Ställ i ugnen på 200 grader. Ta ut när det är mjuka/tillagade rakt igenom. (provsmaka om du tycker de är bra) De kan gärna bli lite skrynkliga/krispiga på ytan. (Samma princip som när du gör potatisklyftor i ugn.)
Vad jag fattar är den påsen förkokt (?) så jag vet inte hur lång tid de kan ta. Är det färska rotfrukter kan det vara 40-60 min beroende på hur stora bitar och vilka rotfrukter.
Kan ätas som de är med ex. vitlöksyoghurt (matlagningsyoghurt med olivolja, salt peppar och pressad vitlök i).
Eller serveras till det mesta som man kan äta potatis till. T.ex. lax är gott. (Nämnde du inte schnitzel? Den går bra till)