Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Termosar kan ju vara bra att ha också, så man kan förvara värmd mat/vätska och slipper använda gasol/spritkök mer än nödvändigt.
Vet inte hur länge en termos håller innehållet varmt? Ett halvt dygn kanske?
Det gäller stora tuber, sådana man brukar ha till gasolgrill eller husbil. Upp till 5 liters-tuber får man förvara inne i en vanlig lägenhet (upp till 30 liter på öppen balkong). Det jag använder är tuber på max 0,5 kg, och en sådan räcker minst en vecka för en person om man har en bra brännare och kokkärl som är till för ändamålet. (Om man vet hur man lagar mat bränsleffektivt.)
5-liters tuber brukar vara det "kokplattemodellen" av campingkök är tillverkade för, men man brukar kunna koppla dem till mindre tuber också. Dock är de inte riktigt lika bränsleeffektiva som en bra brännare för friluftsbruk. För någon som inte använder det så ofta lär det inte spela någon roll, det är en fråga om erfarenhet att kunna kräma ut max ur sin uppsättning.
MSB - Förvara gasol hemma
60 centimeters avstånd från brännbart material som väggar och möbler.
Om det är kallt i bostaden så man måste ha extra kläder och sova i sovsäck så är det bra att ha tillgång till varm mat.Varför måste man ha varm mat? Så länge det finns konserver så behövs inget annat. Det finns människor som bokstavligt överlevt på att äta enbart konserver i flera år.
Kommer iofs en stolt amerikansk prepper som skröt på twitter om hur han inte är beroende av någonting eftersom han hade så mycket konserver - och en elektrisk konservöppnare
Edit: Vad jag inte har och borde ha hemma är vattenreningstabletter. Att bli magsjuk pga dåligt vatten vore en mardröm.
Om det är kallt i bostaden så man måste ha extra kläder och sova i sovsäck så är det bra att ha tillgång till varm mat.
Upp till 5 l går bra inne.Man får inte lagra gasol inomhus i lägenhet. Det ska förvaras 60 cm från brännbart material och jag har inget sånt utrymme i min lägenhet iaf.
Varför måste man ha varm mat? Så länge det finns konserver så behövs inget annat. Det finns människor som bokstavligt överlevt på att äta enbart konserver i flera år.
För att helkonserver tar rätt mycket plats i förhållande till torrmat? Men äter man mycket konserver även annars är det såklart vettigt att kunna äta kallt vid behov. Själv har jag rätt lite konserver hemma och extremt lite plats för förvaring, så jag skulle hellre prioritera torrmat (som jag givetvis kan använda annars också, om man köper mat enbart för prepping blir det ofta mycket jobbigare att hålla koll på att cirkulera sina förråd).
Rent krasst kommer det inte göra mycket till eller ifrån. Särskilt som konserver är rumstemperatur.
Fast återigen, det måste förvaras 60 cm ifrån brandfarliga material. Vilket är omöjligt i min lägenhet.
Var har du fått den infon från? Jag hittar inget om det i MSBFS 2020:1.Fast återigen, det måste förvaras 60 cm ifrån brandfarliga material. Vilket är omöjligt i min lägenhet.
Det gäller när man eldar, inte vid förvaring av tuber upp till 5 kg.
Var har du fått den infon från? Jag hittar inget om det i MSBFS 2020:1.
Nu förstår jag inte ... varm mat värmer ju upp kroppen åtminstone lite. Hur många tar inte en kopp te när de känner sig lite kalla? Jag gör det iaf.Rent krasst kommer det inte göra mycket till eller ifrån. Särskilt som konserver är rumstemperatur.
Var har du fått den infon från? Jag hittar inget om det i MSBFS 2020:1.
Det framgår inte av instruktionerna. Konstigt... Men då ska jag försöka hitta en gasolkamin som man får ha i sovrum, det verkar svårt pga noll ventilation.
Knäckebröd hade jag hemma flera paket förut, tills jag åt en bit och det hamnade larvskinn av ängrar i drycken. Sen dess vill jag inte ha hemma mer än ett paket.Något annat man borde ha hemma i större mängder är knäckebröd. Det kan man äta i flera dagar.